Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Sentinţă în cazul indivizilor care au batjocorit o femeie şi au lăsat-o să moară pe câmp. Ce pedepse derizorii au primit cei trei monştri

37
22 Oct 2019 16:54:02
Autor: Simona Voicu

Tribunalul Vaslui au pronunţat marţi, 22 octombrie, sentinţa în cazul care a revoltat opinia publică din România în această primăvară. Trei tineri au fost acuzaţi că au luat cu forţa o femeie şi au batjocorit-o pe un câmp, unde au lăsat-o să moară.

Cei trei tineri, cu vârste de 16, 17 şi 23 de ani, au fost găsiţi vinovaţi de săvârşirea a trei infracţiuni: omor, lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă de viol. Iniţial, agresorii au fost acuzaţi de viol, însă la finalul cercetării judecătoreşti, s-a stabilit că nu au reuşit să o violeze pe femeie, aceştia aflându-se într-o avansată stare de ebrietate. De altfel, la cercetările iniţiale, declaraţiile celor trei inculpaţi au fost contradictorii, cei doi adolescenţi susţinând că ei nu au putut viola victima şi că doar tânărul de 23 de ani ar fi agresat-o sexual. 

Pentru că şi-au recunoscut faptele în faţa instanţei, cei trei inculpaţi au scăpat cu pedepse foarte mici, în cazul celor doi minori cuantumul acestora fiind înjumătăţite. Astfel, în cazul tânărului de 23 de ani, judecătorii au decis condamnarea la 8 ani şi 6 luni închisoare pentru omor, 2 ani de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi 3 ani închisoare pentru tentativă de viol. În urma contopirii pedepselor, judecătorii au decis condamnarea inculpatului la o pedeapsă finală de 10 ani şi 2 luni închisoare.

În cazul celor doi inculpaţi minori, de 16 şi 17 ani, instanţa a decis condamnarea cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pentru o durată de 5 ani şi 7 luni, pentru comiterea infracţiunilor de omor, complicitate la infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă de viol.

Sentinţa Tribunalului Vaslui nu este definitivă, părţile din dosar având la dispoziţie zece zile, de la comunicare, pentru a exercita calea de atac. 

Femeia dezbrăcată, abandonată într-o mlaştină

Concluziile medicilor legişti, în acest caz, au indicat că victima violului a murit de frig. Femeia, lăsată de agresori dezbrăcată pe câmp, nu a avut nicio şansă de supravieţuire. Abandonată într-o zonă mlăştinoasă între localităţile Iaz şi Ghergheleu, femeia de 48 de ani a încercat să plece pe jos spre casă, însă, după câţiva paşi a căzut. 

”Victima nu a reuşit decât să se târască pe o distanţă foarte scurtă, apoi a rămas inertă în acea zonă mlăştinoasă unde, pe fondul temperaturilor scăzute din timpul nopţii, a decedat din cauza hipotermiei, aşa cum au constatat medicii legişti în urma efectuării autopsiei”, a precizat Alice Ruja, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

În noaptea de 6/7 martie, în judeţul Vaslui s-a înregistrat -1 grad. Cadavrul femeii dezbrăcate a fost descoperit abia pe 9 martie, de un localnic. Acesta a sunat de urgenţă la 112, însă cadrele medicale de la Ambulanţă aveau să constate că femeia era decedată.

Reluând traseul victimei din ultima zi, când a fost văzută în viaţă, anchetatorilor nu le-a fost greu să dea de urma agresorilor. Cei trei tineri au fost văzuţi în timp ce discutau cu victima  în seara de 6 martie la magazinul din sat. Femeia muncise cu ziua la patronul magazinului. Acesta din urmă a descoperit a doua zi o parte din hainele victimei în toaleta magazinului. Femeia a fost urmărită de unul dintre agresori, în timp ce a mers la baie, fiind luată cu forţa şi urcată în căruţă. Împreună cu ceilalţi doi tineri, au plecat spre satul Iaz. Pe drum au dezbrăcat victima şi rând pe rând au încercat să o violeze.

La audieri, unul dintre minori a declarat că a cerut celorlalţi doi tineri să se întoarcă după victimă, pentru că s-a gândit că aceasta ar putea muri dacă va rămâne peste noapte în câmp, însă niciunul nu a fost de acord. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

37 Comentarii

Ion Capsuna
22.10.2019, 17:34:38

Romania= paradisul scursurilor! Cu asa legislatie...!

+15 (19 voturi)
Ovidiu Olariu
22.10.2019, 17:45:16

Sentinte ridicole ! Prin hotararile ridicole care se dau, judecatorii incurajeaza ticalosii de orice fel si se transforma in complici ai criminalilor, ai talharilor si ai tuturor infractorilor ! Ce cauta astfel de judecatori in justitie ? Ce altceva ar mai fi trebuit sa faca cele trei lepre pentru a fi condamnati, daca nu la inchisoare pe viata, atunci macar la 25 de ani de puscarie, fara posibilitatea eliberarii conditionate ! Decat cu asemenea judecatori, mai bine desfiintam tribunalele si trecem la vechile procedee, specifice epocilor indepartate din viata omenirii, cand sfatul batranilor rezolva toate nedreptatile, inclusiv asemenea crime ! La dracul cu Dv., tovarasi judecatori din Vaslui ! Nu conteaza cum judecati, nu-i asa ? Salariul mare vine in orice conditii, iar pensia speciala va veni si ea oricum !

+17 (19 voturi)
Adrian Foangǎ
22.10.2019, 17:58:17

Moldovenii in actiune.

-11 (21 voturi)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
22.10.2019, 17:38:01

Deci pana la urma se dovedeste ca legile sunt proaste. Doar 8 ani pentru omor? Nu sunt vinovati judecatorii! Ei aplica legile. Ar fi trebuit ca minimul sentintei sa fie de 12-14 ani urmand sa creasca in functie de intentie si gravitatea faptei pana la inchisoare pe viata.

+5 (9 voturi)
Dexfm
22.10.2019, 18:02:35

Omori un om iei 10 ani? Buna purtare + creatie literara + recurs compensatoriu, iesi in 3. Crimele in Romania au ajuns sa fie pedepsite cu 3-4 ani de inchisoare

+12 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (37)