Simulare la Bacalaureat. Subiectele la limba şi literatura română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
examen

Astăzi, elevii claselor a XI-a şi a XII-a au început simulările pentru examenul de bacalaureat. Testările au început cu proba la limba şi literatura română.

La clasa a XI-a, profil uman, elevii au de rezolvat la primul subiect o serie de cerinţe pe un text suport din opera ”Amintiri”, de Ion Slavici. 

La al doilea subiect, elevii au de preentat, în minimum 50 de rânduri, perspectiva narativă dintr-un fragment semnat de Cella Serghi, ”Pâză de păianjăn”. 

La cel de-al treilea subiect, elevii au de redactat un eseu de minimim 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-o comedie studiată. 

Clasa a XI-a uman

simulare subiecte bac limba romana clasa a XI a
simulare subiecte bac limba romana clasa a XI a

Clasa a XII-a 

simulare clasa a XII-a real
clasa a XII a uman simulare

Elevii au trei ore la dispoziţie pentru rezolvarea subiectelor

Atât elevii de clasa a XI-a cât şi cei de clasa a XII-a vor avea la dispoziţie trei ore pentru a rezolva subiectele de la simulare, notează sursa citată, care adaugă că subiectele pe care le vor primi elevii sunt asemănătoare modeleleor publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, ele fiind proiectate în aşa fel încât „tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a dezvolta temele prevăzute în programa de examen, parcuse până la această dată”.

Baremele în funcţie de care vor fi corectate lucrările liceenilor vor fi publicate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, care dă asigurări că evaluarea şi notarea vor fi obiective. „În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli”, mai arată instituţia.

De asemenea, e important de reţinut că notele obţinute de elevi la simularile din această perioadă nu pot fi contestate, însă ele pot fi trecute în catalog, strict în baza unei cereri scrise, depusă fie de elev, fie de părinţii acestuia. Totodată, rezultatele vor fi analizate de fiecare unitate de învăţământ în parte, prin discuţii individuale sau prin dezbateri la nivelul clasei ori în şedinţe cu părinţii sau la nivelul consiliul profesoral. Discuţiile sunt necesare pentru ca elevii să-şi poată îmbunătăţi performanţele şcolare, transmit autorităţile.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite