Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Spectacolul “Hangiţa”, în atenţia publicului bârlădean. Actorii ieşeni vin pe scena Teatrului V. I. Popa

0
26 Mar 2015 11:56:21
Autor: Sabina Ghiorghe
Colaj de imagini din spectacol FOTO Ateneul Tătăraşi Iaşi
Colaj de imagini din spectacol FOTO Ateneul Tătăraşi Iaşi

Trupa de actori ai Ateneului Tătăraşi Iaşi invită publicul spectator din Bârlad la vizionarea piesei “Hangiţa” de Carlo Goldoni, piesă regizată de Andrei Ciobanu (fost actor al teatrului bârlădean)

Spectacolul va avea loc luni, 30 martie, de la ora 18.30. Preţul unui bilet este de 20 de lei.
Din distribuţie fac parte: Simona SIMIONESEI, Ana HEGYI, Dragoş STAN, Andrei CIOBANU , Gheorghe ŞFAIŢER, Cătălin CUCU. Scenografia ets erealizată de Nicolai Mihăilă, iar coregrafia este semnată de Beatrice Volbea, fiica cunoscutei actriţe bârlădene Eudoxia Volbea.

"Piesa "Hangita" este o comedie care va binedispune pe oricine, indiferent de vârstă, şi în care oricine se va regăsi. "Hangiţa" de la Ateneul Tătăraşi din Iaşi e plină de culoare, de voioşie, de lumină, de muzică, de bună dispoziţie, de umor, de intrigi, de rezolvări neaşteptate ale unor situaţii aparent banale, de iubire, de falsitate în dragoste, de interese financiare. Mai pe scurt e plină de viaţă!
"Hangiţa" este o Commedia dell’Arte mai modernă, cu fine accente psihologice. Trebuie să menţionez că stilul nostru de joc nu e acelaşi cu cel specific Commediei. E un stil natural, firesc şi apropiat de actual. Atât de natural cât se poate juca astfel încât să nu uităm că suntem, totuşi, la o comedie a lui Goldoni.  Reţeta pentru o „Hangiţa” savurată de toată lumea este următoarea: se iau doi nobili meschini, fals îndrăgostiţi de o tinerică frumoasă şi se amestecă alături de un cavaler ţanţoş şi orgolios, aparent sigur pe el, la felul întâi. Mai apoi, se adaugă o hangiţă oacheşă şi inteligentă, dar şireată şi prefăcută, împreună cu o actriţă descurcăreaţă şi dispusă la orice fel de compromis pentru a-şi atinge scopurile, pentru felul doi. Peste toate acestea, se presară un valet sincer, dar sărac cu duhul, împreună cu câteva picanterii specifice comediilor lui Goldoni. Iar la desert… publicul. Astfel, avem un
meniu complet, delicios de comic, la doar 15 lei care se serveşte cel mai bine la ora 19 la Ateneul Tătăraşi",  spune regizorul Andrei CIOBANU.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările