Statistica sărăciei la Vaslui: 40.000 de salariaţi la 90.000 de asistaţi sociali. Patronatele: „Statul trebuie să intervină şi să nu mai plătească nemunca“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bursa locurilor de munca vaslui

Agenţii economici din Vaslui reclamă faptul că nu reuşesc să găsească forţe de muncă, în condiţiile în care judeţul este pe primul loc în ţară la şomaj. Oficialii din cadrul Intreprinderilor Mici şi Mijlocii consideră că ar trebui modificată legislaţia, astfel încât ”să nu mai fie încurajată nemunca”.

Luni, 29 mai, la Prefectura Vaslui a avut loc şedinţa ordinară a Comisiei de Dialog Social, întâlnire în cadrul căreia directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui a prezentat noile măsuri de stimulare a forţei de muncă, prezentând, totodată, modificările şi completările aduse la Legea nr.76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. 

Astfel, directorul AJOFM Vaslui, Daniela Nicoleta Cîmpianu, a ţinut să detalieze facilităţile cu privire la primele acordate pentru mobilitatea lucrătorilor.

Prefectul de Vaslui, Isabel Bogdan, a adus în discuţie faptul că la nivel de judeţ există un fenomen inexplicabil. Săptămânal sunt anunţate sute de locuri de muncă vacante, însă vasluienii nu se înghesuie să le ocupe.

Directorul AJOFM Vaslui a precizat că ”nu există cadru legal, prin care să obligăm persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să ocupe acele posturi vacante. Mare parte dintre acestea sunt neindemnizabile, nu au pregătirea profesională adecvată sau acuză anumite probleme medicale”.

Şi preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui, Ionel Constantin, a ţinut să vorbească despre criza forţei de muncă din judeţ. ”Oamenii de afaceri se plâng de lipsa forţei de muncă. Practic, vasluienii nu vor să mai muncească. Trebuie găsit cadru legislativ adecvat, care să duc la remedierea acestei probleme”, a spus Ionel Constantin.

Preşedintele IMM-urilor din Vaslui, Ovidiu Copacinschi, a readus în atenţia publică faptul că în judeţul Vaslui numărul salariaţilor este mult mai mic faţă de cel al beneficiarilor de venituri garantate de stat.

”Avem o situaţie alarmantă. Numărul salariaţilor este de 40.000, pe când cel al beneficiarilor de ajutoare din partea statului este de aproape 90.000. Trebui ca statul să intervină şi să nu mai plătească nemunca”, a spus Ovidiu Copacinschi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite