Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Supravieţuire miraculoasă a unei fetiţe de 4 ani rătăcită într-o pădure din judeţul Vaslui. Băieţelul de 3 ani a decedat

22
21 Apr 2016 08:44:35
Autor: Sabina Ghiorghe
Aspect din cadrul misiunii de căutare FOTO Adevărul
Aspect din cadrul misiunii de căutare FOTO Adevărul

Unul dintre cei doi copii dispăruţi de acasă în cursul zilei de marţi, din localitatea vasluiană Miceşti, comuna Ghergheşti, a fost găsit în viaţă la distanţă de 8 km de locul dispariţiei. La scurt timp a fost găsit şi trupul neînsufleţit al băieţelului de 3 ani

Doi copilaşi de 3 şi 4 ani au fost găsiţi joi dimineaţă la marginea unei păduri din judeţul Vaslui, după două nopţi petrecute în codrii care se întind pe aproape 1000 de hectare. Din păcate, cel mai mic dintre copilaşi a fost găsit decedat, iar celălalt în hipotermie şi şoc traumatic. Micuţii au dispărut de acasă marţi, 19 aprilie, în jurul prânzului, din curtea locuinţei din satul Miceşti, comuna Ghergheşti.

Adina-Petronela Olaru (4 ani) (foto jos) a fost găsită prima, în jurul orei 8.30, la marginea pădurii din localitatea Morăreni, comuna Alexandru Vlahuţă, la distanţă de 8 km de locul dispariţiei. Udă până la mijloc, semn că a traversat un mic pârâu din pădure, mergea la marginea străzii (între localităţile Florăreşti şi Morăreni). Un şofer a văzut-o întâmplător şi a oprit pentru că i s-a părut anormal ca un copil atât de mic să meargă singur pe drum. Fiind găsită în viaţă, când speranţele de supravieţuire în condiţii atât de vitrege erau minime, le-a dat speranţe părinţilor că şi verişorul acesteia, Adrian Balan (3 ani), va fi găsit în viaţă. După jumătate de oră au găsit, din păcate, doar trupul neînsufleţit al copilaşului, adăpostit într-o colibă părăsită, la aproape 1 km de locul unde a fost găsită fetiţa. Se pare că acesta a murit înurmă cu aproximativ 10 ore.

Adina a fost transportată de un echipaj de Ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui şi se face tot ce e omeneşte posibil pentru a fi salvată.

Dispariţie sub ochii mamei

Copiii au dispărut din curtea casei familiei Olaru. Cei doi verişori se jucau alături de alţi copii, aşa cum făceau de obicei. Mama fetiţei le-a remarcat lipsa în jurul orei 14 şi a dat alatma în sat. După mai multe ore de căutări, în jurul orei 19, au sunat la 112, pentru a cere ajutorul poliţiştilor. Au fost convocate la faţa locului forţe impresionante. Câinii de urmă i-au condus până la o distanţă de aproximativ 3 km de casă, apoi le-au pierdut urma la intersecţia unor drumuri forestiere. Ploaia torenţială a spălat urmele şi echipele de salvare au stopat acţiunea în jurul orei 4 dimineaţa. Au revenit două ore mai târziu cu întăriri.

Echipamentele sofisticate şi sutele de jandarmi, poliţişti, militari şi civili, au periat pădurea în lung şi lat până miercuri seara.

"Fetiţa este în viaţă şi starea de sănătate este neaşteptat de bună. E speriată. E udă până la mijloc. A fost găsit la 8-9 kilometri distanţă de locuinţa părinţilor. Dacă miercuri am mai fi prins două ore de lumină îi găseam cu siguranţă. Nu am ce să le reproşez efectivelor militare, au acţionat în formă de evantai şi au periat întreg perimetrul. Culmea, fratele mai mare al fetiţei s-a rătăcit în urmă cu şase ani şi a fost găsit fix în acelaşi loc. Acum are 11 ani şi nu a fost niciodată la şcoală. Asta ar trebui să spună multe", a spus, pentru "Adevărul”, prefectul de Vaslui Daniel Olteanu.

 

Anchetă socială

În paralele cu căutările, miercuri a fost demarată şi o anchetă socială la familiile celor doi copilaşi pentru a se stabili dacă aceştia erau neglijaţi. Ambii copii provin din familii numeroase, fetiţa având încă şase fraţi, iar băieţelul încă trei fraţi mai mari. La momentul dispariţiei, mama Adinei se afla în casă cu cel mai mic dintre copii, un bebeluş de 2 ani.

În ultimele două zile au fost desfăşurări de forţe impresionante. Misiunea de căutare a angrenat militari, pompieri, jandarmi şi poliţişti la care s-au adăugat sătenii din împrejurimi. Aproape 500 de oameni au periat codrii în suprafaţă de 944 de hectare, au folosit echipamente moderne, câini de urmă, etc. Căutările au fost sistate miercuri seara, iar elicopterul cu termoviziune care ar fi trebuit să cerceteze zona nu a mai fost trimis din cauza vântului puternic, urmând ca acesta să fie trimis la faţa locului azi dimineaţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

x cogito ergo sum
21.04.2016, 09:23:28

Trebuie sa recunosc faptul ca am fost prea pesimist atunci cand am comentat ca sansele de a mai fi gasiti in viata dupa o noapte cu ploaie torentiala rece sunt foarte mici . Iata ca se intampla practic o minune si macar fetita este in viata . Sa speram ca si baietelul va fi gasit viu cu toate ca este grav ca s-au despartit .

+5 (5 voturi)
Ghe Stoian
21.04.2016, 10:04:43

@"Cogito" : Nu ai citit ? Din pacate, baietelul era deja mort !

+4 (6 voturi)
Silviu Vasile Dumitrescu
21.04.2016, 10:10:02

N-ai greşit, şi eu aş fi zis acelaşi lucru, şi cred că la fel mulţi alţii. 40 de ore înseamnă două zile şi o noapte sau două nopţi şi o zi, doi copii mici, în ploaie, frig, întuneric, sălbăticie. ...Trist, sărmanul copilaş. Condoleanţe.

+5 (7 voturi)
Ghe Stoian
21.04.2016, 10:03:29

Parintii lor ce "pazeau" ? Sticluta ? Condoleante pt. baietel !

+3 (11 voturi)
Sorin Barbul
21.04.2016, 10:09:29

Așa se Întâmplă dacă lași copăii nesupravegheați! Astfel de oameni nu ar trebui să fie părinți..

0 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (22)

Modifică Setările