Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Tătaru, despre cazul fetei infectate din Vaslui care a plecat la mare: „Sunt nişte reguli pe care am uitat să le mai respectăm sau nu vrem să ştim că există“

7
11 Aug 2020 20:19:21
Autor: Andrei Brînduşescu

Invitat în cadrul unei emisiuni la Digi24, ministrul Nelu Tătaru a comentat evenimentul fetei din Vaslui care la mare împreună cu un grup de prieteni, deşi efectuase testul COVID şi nu primise rezultatele.

În urmă cu zece zile, fiica unor angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Vaslui a plecat la mare pentru a-şi serba majoratul, fără să aştepte rezultatul unui test COVID. Alături de ea s-au deplasat alţi 29 de prieteni.

"Plecând de la acei tineri, care au sărbătorit un majorat şi apoi au plecat la mare, deşi unul dintre copii se testase, odată cu aflarea primului rezultat s-a mers pe recuperarea acelor copii de la mare, testarea lor şi am putut vedea că am avut 10 copii infectaţi, urmând internarea lor în spital şi, pentru ceilalţi, izolarea la domiciliu” a arătat Nelu Tătaru.

Ministrul a adăugat apoi că ”a început o anchetă care s-a extins, după cum am putut vedea, unul dintre copii era şi fiul managerului de la Spitalul Judeţean care este într-o stare medie severă şi a fost transferat la Bucureşti. Sunt nişte reguli pe care o parte dintre noi am uitat să le mai respectăm sau nu vrem să ştim că există.

Explicaţiile au fost evazive, de aceea am cerut Corpului de Control să facă o anchetă. Nu este nici normal, nici legal şi nici intr-un context epidemiologic să facem toate aceste nereguli, mai ales de la un personal medical".

Astăzi a fost confirmat şi faptul că managerul Spitalului Judeţean Vaslui, Ana Rinder, este infectată cu virusul Sars-CoV-2, ea fiind în izolare de mai multe zile, după ce fiul său a luat contact cu adolescenţii din focarul de la Costineşti. Ana Rinder a ajuns astăzi în stare gravă la unitatea medicală pe care o conduce, după ce starea ei de sănătate s-a agravat noaptea trecută.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Ciprian Florescu
11.08.2020, 21:28:38

o lege care sa stipuleze daune materiale pentru cei ce imprastie covid19 ar rezolva problema. daca cretina de la costinesti ar fi pusa sa plateasca spitalizarea celor pe care i-a imbolnavit, atunci cu siguranta n-ar mai da masca jos si nici nu s-ar mai duce in mizerabilitatea aia de statiune.

-1 (3 voturi)
Cristina Ene
11.08.2020, 22:20:44

Lasati cazul de la Vaslui . Sa vorbim de focarul de infectie de la Ministerul sanatatii ! :)))

-1 (3 voturi)
Klaus Ciocannis
11.08.2020, 23:16:05

Comentariu considerat abuziv.

Popa Pius
12.08.2020, 01:43:50

Sau daca si-a luat medicamentele de cap...

Popa Pius
12.08.2020, 01:42:35

...au/a uitat sa le respecte... ...nu vor/vrea sa stie... E cazul sa aratam cu ”deștul” împricinatul exact, nu să vorbim la general, că nu sîntem toți proști sau inconștienți.

Vezi toate comentariile (7)