Teatrul “V.I. Popa” Bârlad, pretendent la un titlu al Galei UNITER. Spectacolul “Dureri fantomă”, vizionat de juriul de nominalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În rândul spectatorilor care vor viziona sâmbătă seara, 16 ianuarie, piesa “Dureri fantomă”, regizată de Radu Ghilaş, se va afla şi juriul de nominalizare pentru Gala UNITER, considerat cel mai important eveniment al lumii teatrale româneşti

O piesă din repertoriul Teatrului “Victor Ion Popa” are şanse reale să participle la cea de-a XXIV-a ediţie a Galelor Premiilor UNITER.

Sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 18.30, spectacolul “Dureri fantoma” va fi vizionat de ochii critici ai comisiei UNITER în scopul selectării acestuia la categoria “debut”. Juriul de nominalizare pentru Ediţia a XXIV-a este format din: Doina Papp, Claudiu Groza şi Cristina Rusiecki. Aceştia au misiunea de a selecta piesa la categoria “debut”.

Spectacolul Dureri fantomă, de Vasili Sigarev, este regizat de Radu Ghilaş, scenografia aparţine lui Sandu Maftei, iar coregrafia Lorettei Enache. Actorii din distribuţie sunt următorii: Oana Pavalache (Florea), George Sobolevschi, Sergiu Moraru (debut) şi Sorin Ghiorghe, cu participarea fetiţei Bianca Postolache.

Pretendentul la premiul UNITER, Sergiu Moraru, s-a născut la 10 iulie 1987.

A fost student al Universităţii de Arte George Enescu, Iaşi, secţia Arta Actorului (2006-2010) şi a debutat pe scena Teatrului Victor Ion Popa, în spectacolul “Dureri fantomă”.

“O dată cu acest spectacol, am adus la Bârlad şi un actor tânăr, Sergiu Moraru, care s-a adaptat imediat în colectivul de actori şi pe care sper să-l primească publicul spectator cu toată dragostea şi aprecierea. Consider că pentru teatrul bârlădean, dar şi pentru actori, ar fi minunat să aibă o mai mare vizibilitate, pe măsura potenţialului lor”, a spus Radu Ghilaş, regizorul piesei.

image


"Gala premiilor UNITER este unul dintre cele mai importante programe ale Uniunii, iniţiat şi coordonat de Ion Caramitru. Evenimentul se desfăşoară anual, începând din 1991, acordând distincţiile Uniunii pentru fiecare an calendaristic încheiat. Decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor stabilite de un juriu de selecţie", a explicat Teodora Spînu, secretar literar al Teatrului "V.I.Popa".

Dintre aceste nominalizări, un alt juriu decide, în seara Galei, prin vot secret, câştigătorul fiecărui premiu. Premiile se acordă pentru mai multe categorii: cel mai bun spectacol, cea mai bună regie, cea mai bună scenografie, cel mai bun actor în rol principal / secundar, cea mai bună actriţă în rol principal / secundar, critică teatrală, teatru TV sau pentru debut.

Galelor Premiilor UNITER vor avea loc în acest an la Teatrul Regina Maria din Oradea.
 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite