Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Trei membri ai unei familii au murit în condiţii identice în timp ce munceau ca să-şi câştige existenţa

0
17 Jul 2019 12:51:46
Autor: Simona Voicu
Tei FOTO Legenda Florilor
Tei FOTO Legenda Florilor

O femeie de 50 de ani din judeţul Vaslui a murit după ce a căzut dintr-un tei. În aceleaşi condiţii au murit şi soţul, dar şi cumnatul acesteia.

Coincidenţă sinistră în cazul unei familii sărmane din judeţul Vaslui, care îşi câştiga existenţa vânzând plante medicinale. Trei dintre membrii familiei şi-au găsit sfârşitul după ce au căzut din tei, în timp ce culegeau flori pentru a le pune în vânzare. Cele trei tragedii s-au petrecut la câţiva ani distanţă una de cealaltă. Ultima s-a înregistrat duminică, 14 iulie. 

Doina Nucă (50 de ani), din localitatea Puşcaşi, trăia singură după ce în urmă cu cinci ani soţul i-a murit în urma căzăturii dintr-un tei. După doi ani, şi cumnatul acesteia a avut parte de acelaşi sfârşit. Familia Nucă îşi câştiga existenţa de ani de zile vânzând în pieţele din Vaslui plante medicinale şi aromatice, fructe de pădure sau ciuperci. Deşi sărmani, soţii Nucă au refuzat să ceară ajutor social, aşa cum procedează majoritatea familiilor fără venituri din sat. Erau săraci, dar demni, spun localnicii.

După ce soţul Doinei Nucă şi cumnatul acesteia au murit după ce au căzut în timp ce culegeau flori de tei, femeia nu a renunţat la obiceiul care îi aducea venituri. 

Duminică, 14 iulie, Doina Nucă a mers alături de alţi oameni din sat ca să culeagă flori de tei în pădurea din zona Lacul Babei. Într-o clipă de neatenţie, femeia s-a dezechilibrat şi căzut de la înălţime. Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui a intervenit pentru salvarea acesteia. A fost solicitat şi un elicopter SMURD iar, pentru a ajunge la acesta, ambulanţierii au fost nevoiţi să transporte pacienta mai bine de 800 de metri, incidentul petrecându-se în mijlocul pădurii. Femeia a fost transportată la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, însă din cauza leziunilor grave suferite la coloana vertebrală, în zona cervicală, şi la cap femeia a murit. 

În urma celor doi soţi a rămas un băiat care, împreună cu soţia şi copiii, continuă îndeletnicirea părinţilor: culesul şi vânzarea roadelor padurii. Femeia va fi înmormantată zilele viitoare, cu sprijinul Primăriei comunei Puşcasi, care va acorda un ajutor de înmormântare.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii