Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Un moldovean, maestru în arta croitoriei: şi-a adjudecat „Forbici d’Oro”, premiul Academiei Naţionale a Croitorilor din Italia

0
21 Sep 2021 18:13:20
Autor: Valentin Trufasu
Vlăduţ Mihail Motău FOTO vasluianul.ro
Vlăduţ Mihail Motău FOTO vasluianul.ro

Vlăduţ Mihail Motău (27 de ani) s-a confruntat în finală cu cei mai buni croitori italieni şi a fost jurizat de maeştri croitori din Italia, Spania, Franţa şi Anglia.

Vlăduţ Mihail Motău este primul croitor român care câştigă marele premiu „Forbici d’Oro”, din partea Academiei Naţionale a Croitorilor din Italia. La doar 27 de ani, Vlăduţ a reuşit performanţa unică de a câştiga concursul, în urma căruia i s-a acordat cea mai înaltă distincţie italiană din lumea croitoriei la comandă.

Originar din Săbăoani, judeţul Neamţ, Vlăduţ Motău a sosit la Torino în urmă cu opt ani pentru a învăţa meseria de croitor. A fost susţinut şi iniţiat în arta croitoriei la comandă de către maestrul croitor Daniel Robu şi a crescut profesional în atelierul Sartoriei Robu.

Concursul, desfăşurat la Roma pe 18 septembrie 2021, a presupus o selecţie regională iar, în faza finală, confruntarea cu cei mai buni croitori italieni, la nivel naţional. 

Fiecare dintre participanţi a realizat un costum la comandă, respectând cerinţele tehnice ale Academiei, iar un juriu, format din maeştrii croitori care reprezintă regiunile italiene şi maeştri croitori din Spania, Franţa şi Anglia, a decis câştigătorul.

”Este rezultatul unui drum lung”

Sartoria Robu, atelierul din care face parte Vlăduţ Motău, este faimos pentru calitatea produselor sale. Maestrul Robu, consilier al Accademia Nazionale dei Sarti şi director executiv în World Federation of Master Tailors, este la rândul său o prezenţă importantă a croitoriei italiene. Costumele sale, create artizanal, la comandă, îmbracă oameni de afaceri din mai multe ţări, vedete, sportivi de performanţă şi mai multe figuri publice .

Vlăduţ Motău în timpul concursului „Forbici d’Oro” FOTO Sartoria Robu

„A fost o experienţă profesională extraordinară şi o mare realizare pentru mine. Este rezultatul unui drum lung, în care am învăţat şi m-am format alături de cei mai buni croitori din Italia. Mulţumesc în mod special maestrului Daniel Robu şi tuturor celor care m-au sprijinit, colegilor din atelier şi familiei” a declarat Vlăduţ Motău.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Un băiat de 12 ani a devenit cel mai tânăr maestru de şah

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările