Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Un nou deces provocat de COVID-19 în judeţul Vaslui. O femeie de 40 de ani, fără comorbidităţi, a murit la nouă zile de la confirmarea diagnosticului

1
10 Apr 2020 19:20:39
Autor: Simona Voicu

O femeie de 40 de ani, din judeţul Vaslui a murit în urma infectării cu noul noronavirus. Femeia a fost internată pe 28 martie la spitalul din Vaslui, iar starea ei de sănătate a avut o evoluţie fulminată.

Pacienta era internată în secţia de Terapie Intensivă a spitalului din Bârlad, unde a fost transferată după ce iniţial a fost internată la spitalul din Vaslui. Femeia nu avea comorbidităţi, la internarea în spital a prezentând doar febră. Decesul a survenit după nouă zile de internarare la Terapie Intensivă, perioadă în care a fost intubată. 

Femeia de 40 de ani locuia în satul Racoviţa din comuna Gârceni şi în ultima săptămână în luna martie participase la mai multe întâlniri religioase ale cultului penticostal din localitate. La câteva zile după internarea ei în spital, o altă femeie şi fiul acesteia au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus. Ieri, alte 19 persoane din sat au primit acelaşi diagnostic.

În satul Racoviţa, din comuna Gârceni, locuiesc câteva zeci de familii care numără, afirmă primarul comunei, aproximativ 250 de persoane. Majoritatea sunt adepţi ai cultului penticostal, iar în ultima săptămână din luna martie au participat la mai multe întâlniri religioase specifice confesiunii. La acestea au participat aproape jumătate din populaţia satului, inclusiv copii, afirmă autorităţile. 

Aceştia au spus autorităţilor că s-au adunat să se roage pentru binele tuturor şi nu s-au gândit că ar putea să se întâmple ceva rău, în urma demersului lor. 

Anterior întâlnirilor religioase organizate în perioada 23-27 martie, în satul Racoviţa au fost prezenţi mai mulţi muncitori din Suceava, care au ajutat la lucrările de construcţii la casa de adunare ridicată în localitate.

”Ancheta epidemiologică a fost demarată în data de 30 martie 2020, cele trei cazuri (cu vârste de 40 ani, 52 ani, respectiv 15 ani) având legătură epidemiologică, ele fiind rude. Persoanele din comunitate au participat la mai multe adunări la care au fost prezente aproximativ 40 de familii cu circa 110 persoane. Pentru contacţii cazurilor deăpistate a fost aplicată măsura izolării la domiciliu şi monitorizarea stării de sănătate de către Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, asistentul medical de la cabinetul medical individual, respectiv de către autorităţile locale. De la 23 dintre contacţii celor trei cazuri pozitive au fost recoltate probe biologice (exudat nasofaringian), rezultatul fiind pozitiv pentru 19 dintre acestea. La această dată, în comuna Gârceni sunt confirmate cu infecţie COVID-19 un număr de 23 de persoane”, a precizat Mihaela Vlada, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Smeritu Pahomie
10.04.2020, 19:43:14

....iar BILL GATES parca zicea ca a programat el virusul asta ca sa omoare mai mult batranii... ca tot sunt inutili acum si mananca pensia lui de pomana....