FOTO Doi ginecologi de la Spitalul Judeţean Vaslui, reţinuţi pentru luare de mită: doctoriţele Botez şi Andrei, în arest. Tănăsescu, sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Botez este unul dintre cei mai cunoscuţi medici ginecologi vaslui                     Foto: Vremea Nouă
Simona Botez este unul dintre cei mai cunoscuţi medici ginecologi vaslui                     Foto: Vremea Nouă

Medicul Simona Botez de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a fost prins în flagrant, luni, în timp ce primea de la un investigator acoperit 1.500 de lei pentru a efectua o întrerupere de sarcină. Botez a fost reţinută pentru 24 de ore, alături de Doina Andrei. Ginecologul Adrian Tănăsescu va fi cercetat sub control judiciar. Doctorii vasluieni sunt acuzaţi că luau materiale sanitare din spital pentru a le folosi la cabinetele particulare.

UPDATE ora 2.00 După mai multe ore de audieri, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a doi dintre medicii acuzaţi de luare de mită: Simona Botez şi Doina Andrei. Acestea au fost conduse după miezul nopţii în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui. Un al treilea medic, Adrian Tănăsescu este cercetat sub control judiciar.

Marţi, cele două doctoriţe urmează a fi prezentate în faţa judecătorilor Tribunalului Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă. Simona Botez este acuzată că a primit 1.500 de lei mită de la un investigator sub acoperire, în schimb ce ginecologului Doina Andrei i se impută 500 de lei.

Ofiţeri anticorupţie din şase judeţe ale Moldovei au participat luni de percheziţiile desfăşurate la Spitalul Judeţean de Urgenţă, la locuinţele şi cabinetele medicilor incriminaţi, dar şi a unor asistente. După descinderi, şase persoane au fost conduse la sediul Direcţiei Generale Anticoruţie, Serviciul Judeţean Vaslui, audierile desfăşurându-se până după miezul nopţii. Pe lângă medicii ginecologi Simona Botez, Doina Andrei şi Adrian Tănăsescu, au fost aduse la sediul DGA şi trei dintre asistentele medicale care lucrau cu aceştia, printre care şi soţia poliţistului Gigel Bujor, de la Serviciul Poliţiei Rutiere. 

Cu excepţia medicului Doina Andrei, care la ieşirea din sediul DGA a afirmat că nu ar fi condiţionat niciodată actul medical, ceilalţi au refuzat să facă orice declaraţie. 

Lucrătorii anticorupţie au ridicat cutii întregi cu documente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă. La sediul DGA a ajuns aproape de miezul nopţii şi managerul unităţii medicale, Ana Rinder, care a afirmat că este prezentă în calitate de reprezentant legal al spitalului. Ea a rămas până la finalul audierilor, însă a refuzat să comenteze acuzaţiile de corupţie ce se aduc medicilor.

Având în vedere că Simona Botez era de gardă, alături de Adrian Tănăsescu, în ziua flagrantului, conducerea sptalului a dispus schimbarea gărzilor, astfel încât activitatea Secţiei de Obstetrică Ginecologie să nu fie perturbată.

Avort pentru o aşa zisă amantă

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Vaslui, sub coordonarea procurorului desemnat pe linie de corupţie din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui surprins luni în flagrant medicul ginecolog Simona Botez în timp ce primea 1500 de lei mită de la un investigator sub acoperire. Surse judiciare, spun că investigatorul sub acoperire ar fi cerut medicului Botez să efectueze întreruperea de sarcină unei aşa zise amante, cerând discreţie maximă. Flagrantul a fost realizat în urma unui denunţ înregistrat pe 2 februarie de la o pacientă care a reclamat ofiţerilor anticorupţie că doctoriţa Botez cere bani pentru serviciile medicale efectuate în spital.

Materiale sanitare furate din spital, la cabinetele particular

Concomitent cu acţiunea flagrant, au fost efectuate opt percheziţii la instituţii publice şi la domiciliile unor suspecţi, în vederea identificării de mijloace materiale de probă care să fie folosite în vederea probării activităţii infracţionale.

"Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment rezultă suspiciunea rezonabilă privind săvârşirea de infracţiuni de corupţie şi fals, de către cadre medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, care în virtutea faptului că deţin o anumită autoritate conferită de pregătirea de specialitate şi utilizând resursele Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, au creat o practică în sensul pretinderii şi primirii de bani de la pacienţi în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale.", se arată într-un comunicat DGA. Surse judiciare susţin că medicii foloseau materialele sanitare din spital la cabinetele particulare. 

Activităţile procedurale au fost efectuate de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (Serviciile Judeţene Anticorupţie Vaslui, Iaşi, Galaţi, Vrancea, Bacău, Neamţ), I.P.J. Vaslui, cu sprijinul I.J.J. Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite