Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Unul dintre medicii aflaţi în misiune în Republica Moldova, infectat cu noul coronavirus. Toţi membrii echipajului, testaţi în Vama Albiţa

1
16 May 2020 12:59:54
Autor: Simona Voicu
Cadrele medicale au aşteptat la rând testarea la intrarea în ţară
Cadrele medicale au aşteptat la rând testarea la intrarea în ţară

Unul dintre medicii care au participat la misiunea umanitară din Republica Moldova a fost depistat pozitiv la COVID-19, fiind preluat cu izoleta din Vama Albiţa şi transportat cu elicopterul în localitatea de domiciliu.

Informaţia privind îmbolnăvirea medicului a fost confirmată, sâmbătă, 16 mai, de către secretarul de stat Raed Arafat, care a participat alături de premierul Ludovid Orban şi ministru Sănătăţii, Nelu Tătaru la întâmpinarea delegaţiei medicale la Vama Albiţa. 

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, dintre cele 42 de cadre medicale care au participat, timp de două săptămâni, la misiunea umanitară din Republica Moldova un medic a fost confirmat pozitiv la finalul misiunii. Medicul, originar din Oradea, a revenit în ţară, cu o zi mai devreme decât restul delegaţiei. A fost preluat din Vama Albiţa cu izoleta şi condus la elicopterul care l-a transportat în Oradea. Medicul confirmat pozitiv, este asimptomatic.

Toţi ceilalţi membri ai misiunii umanitare au fost testaţi la intrarea în ţară, în Vama Albiţa. Până la sosirea rezultatelor, cadrele medicale vor rămâne la domiciliu. 

La a ceremonia de întâmpinare de la graniţă, premierul Ludovic Orban a vorbit despre cadrele medicale din România, spunând că acestea sunt o  "minunată echipă care a făcut cinste României şi a contribuit la apropierea şi mai mare dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului”.

 
"Vă mulţumim, vă suntem recunoscători”, le-a spus premierul Ludovic Orban, în vama Albiţa, medicilor şi asistenţilor medicali care au participat la o misiune umanitară de două săptămâni în Republica Moldova.
 
Cei 42 de medici şi asistenţi români au mers în Republica Moldova pentru a-i ajuta pe colegii lor de dincolo de Prut să trateze cazurile de COVID-19.
 
Cadrele medicale revenite din Republica Moldova au fost întâmpinate de către premierul Ludovic Orban, de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.
 
Medicii şi asistenţii români au primit mulţumiri şi din partea autorităţilor moldovene, care vineri, la Chişinău, le-a acordat diplome de onoare.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sorin Ionascu
16.05.2020, 13:09:16

Simona, nu e nevoie sa scrii de doua-trei ori acelasi lucru. Cine intelege, o face din prima, iar cinu nu, niciodata. Tu ai inteles ceva, sau esti din categoria a doua?

Modifică Setările