Vaslui

articolul anterior articolul urmator

VIDEO EXCLUSIV Momentul în care o „măicuţă” împinge un bărbat pe şinele de cale ferată în Gara Vaslui

29
23 Jul 2019 16:20:33
Autor: Simona Voicu

Camerele de supraveghere din Gara Vaslui au surprins momentul în care una dintre cele două femei îmbrăcate în straie monahale a împins un bărbat pe şinele de cale ferată. Incidentul a avut loc în seara de 22 iulie.

UPDATE: Într-un comunicat oficial, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui precizează:

”La data de 22.07, la ora 14.30, Poliţia Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel 112, despre faptul că două femei, de 46, respectiv 69 de ani, au împins o femeie de 35 de ani, care se plimba cu fiul minor pe strada Republicii.

Două echipaje din cadrul Politiei Municipiului Vaslui s-au deplasat în zona gării CFR, au interceptat şi identificat cele două femei, după care le-au condus la sediul Poliţiei Municipiului Vaslui, unde au fost audiate.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penala pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, una dintre femei fiind sancţionată contravenţional la Legea 61/1991 (o amendă în cuantum de 100 de lei n.r.).

În cursul zilei de astăzi,în urma unei postări apărute pe o reţea de socializare, poliţiştii de la transporturi feroviare Vaslui s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

În acea postare era prezentat un incident petrecut în cursul zilei de ieri, pe peronul gării CFR Vaslui,la ora 20.00, context în care una dintre cele două femei sus menţionate a împins un bărbat pe linia de cale ferată.

Bărbatul a fost identificat şi audiat în cursul zilei de astăzi, declarând că nu doreşte să depună plângere prealabilă.

În ambele cauze penale sunt continuate cercetările”.

Ştire iniţială: În imagini se observă cum un bărbat se plimbă pe peron, iar în momentul în care s-a apropiat de cele două femei, una dintre ele s-a împins cu spatele în el, acesta căzând peste şinele de cale ferată. În acele momente, în Gara Vaslui urma să sosească trenul Iaşi-Tecuci.

După ce au observat că bărbatul a căzut peste şine, cele două femei şi-au luat bagajele şi s-au îndepărtat. Timp ce câteva secunde, bărbatul a rămas căzut printre şine. Ulterior, un tânăr l-a ajutat să se ridice pe peron.

Un martor a mers să anunţe incidentul la biroul Poliţia Transporturi, însă, acolo nu se afla nimeni.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au precizat, pentru Adevărul, că bărbatul împins peste şine a fost identificat, însă acesta nu a dorit să depună plângere împotriva celor două femei. 

După sosirea trenului în gară, cele două ”măicuţe” au urcat în vagoane şi au plecat spre Tecuci, destinaţie pentru care şi-au cumpărat biletele. 

Cele două femei, una originară dintr-un sat din Vaslui, cealaltă din Galaţi, au fost observate încă din cursul zilei de duminică, 21 iulie, pe străzile din Vaslui. Aveau un comportament bizar, circulau cu geamantanele pe stradă, printre maşini, adresau injurii trecătorilor, jignirile lor fiind îndreptate în mod special către femei şi adolescente. ”Maicile” strigau în gura mare că vin de la o mănăstire din judeţul Prahova. ”Eu am crescut în mănăstirea Ghighiu, unde nu se face preacurvie, de mine a avut grijă măicuţa Pavelina”, striga cea mai tânără dintre femei.

Trecătorii le ocoleau, crezând că se află sub influenţa băuturilor alcoolice sau suferă de anumite tulburări. La un moment dat, duminică, în timp ce ţipau pe stradă, au fost legitimate de un echipaj al Poliţiei Locale, însă pentru că s-a considerat că nu erau violente, au fost lăsate să-şi continue deplasarea prin oraş, deşi mergeau fără nicio ţintă anume, când pe trotuare, când pe stradă.

Totuşi, agenţii de la Poliţia Locală au anunţat lucrătorii Poliţiei Municipale Vaslui despre comportamentul bizar al celor două femei, însă nefiind nicio reclamaţie împotriva lor, poliţiştii au considerat că nu se impune intervenţia lor. Noaptea de 21/22 iulie, cele două femei au petrecut-o pe străzile din Vaslui. Şi-au continuat ”spectacolul” ţipând şi proferând jigniri vasluienilor.

A bruscat o tânără care se plimba cu copilul

Luni, 22 iulie cele două măicuţe au continuat să terorizeze localnicii. Târând după ele geamantane de mari dimensiuni, au colindat străzile din Vaslui. La un moment dat, una dintre ele a bruscat o mămă care se plimba cu copilul în zona Crucea Gării Vaslui. Luată prin surprindere tânăra s-a dezechilibrat, în urma bruscării copilul acesteia, aflat lângă ea, a căzut de pe bicicletă. După ce şi-a revenit din şoc, tânăra a sunat la 112 relatând cele întâmplate.Între timp, ”măicuţele” au ajuns în Gara Vaslui, fiind urmărite îndeaproape de doi agenţi de la Poliţia Locală. Cei doi lucrători au anunţat poliţiştii Biroului Transporturi, din staţia CFR Vaslui, despre prezenţa celor două ”măicuţe” recalcitrante, însă niciun nimeni nu s-a deplasat la ele, femeile continuând să aibă un comportament deplasat şi în sala caselor de bilete, ţinând calea unor călători care intenţionau să ajungă la ghişeu.

Ulterior, în zona staţiei CFR au ajuns şi echipajele de la Poliţie şi Jandarmi. Unul dintre jandarmi era foarte deranjat că întreaga intervenţie, ce se desfăşura pe spaţiul public, este filmată de trecători, având o atitudine persiflantă, pe motiv că oamenii din ziua de astăzi au pea mult spirit civic şi filmează totul cu telefoanele. 

Pentru că măicuţele aveau bagajele prea voluminoase, poliţistul de la Ordine Publică a solicitat echipajului de jandarmi să transporte una dintre femei. Jandarmii au refuzat, invocând că abia încap ei în maşină.

Într-un final, cele două femei au fost urcate în maşina Poliţiei Rutiere, bagajul fiindu-le transportat de maşina de la ordine publică la sediul Poliţiei Vaslui. Acolo, după câteva zeci de minute au fost lăsate să plece din nou spre Gară.

Momentul în care o măicuţă împinge un bărbat pe şinele de cale ferată

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

Radu Mircea
23.07.2019, 16:29:52

# Deja nu mai este nebunie religioasa , este tentativa de crima . Banuiesc ca tipul era mai beat ca ele , lucru care le-a scos din minti : - De unde are fa bani boschetaru' asta de pileala ca noi de azi dimineata n-am primit nimic ???

+2 (14 voturi)
emkill emkill
23.07.2019, 17:24:44

esti un retard, mai ales cu acei 264 de fani, ce importanta are daca era baut sau nu? daca a fost impins pe sina de tren? nu a cazut singur, mortaciune ce esti

-1 (11 voturi)
otto willy
23.07.2019, 17:25:26

Si maicute, si din Vaslui...

+3 (7 voturi)
Stefan din Nord
23.07.2019, 17:03:35

Se ingroasa gluma Trebuie internate la psihiatrie sau la puscarie pana nu comit ceva ireparabil Nebunul ala de la Tanacu tot de acolo din zona era .

+3 (5 voturi)
bios
23.07.2019, 17:05:43

Astea nu sunt dereglatele alea doua unde au au fost solicitati jandarmii aia sictiriti ca au fost deranjati de la statul degeaba ? Daca prapaditii aia isi faceau datoria, nu mai aparea si situatia asta. Asta este Romania...plateste o armata de paraziti infecti care nu fac nimic. Doar se cred buricul pamantului.

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (29)