Vaslui

articolul anterior articolul urmator

Violenţa asupra copiilor, dezbătută în satele vasluiene

0
21 Feb 2013 10:56:26
Autor: Ionuţ Balaban
La întâlnire au participat primari din 12 comune FOTO:adevarul
La întâlnire au participat primari din 12 comune FOTO:adevarul

La iniţiativa Prefecturii Vaslui, reprezentanţii din 12 comune vasluiene au participat la o întâlnire menită să combată violenţa asupra copiilor, fenomen tot mai des în localităţile din mediul rural din judeţ.

Întâlnirea s-a vrut a fi, de fapt, un dialog deschis între factorii locali, cum ar fi primari, poliţişti, cadre didcatice sau preoţi, şi reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul Şcolar, ocazie cu care s-au pus bazele unui Grup de Intervenţie Rapidă (GIR). 

Aceasta a fost, de fapt, o a doua sesiune în cadrul proiectului de înfiinţare a GIR, iar întâlnirea a vut loc în comuna Ivăneşti, la aceasta participând reprezentanţi ai autorităţilor locale din 12 comune, respectiv Bălteni, Laza, Puşcaşi, Gârceni, Ivăneşti, Poieneşti, Pungeşti, Dragomireşti, Zăpodeni, Albeşti, Deleni şi Costeşti. 

„Proiectul are ca obiectiv comunicarea şi dialogul permanent al autorităţilor locale, specialiştilor în acest domeniu şi alţi lideri locali, ca fiind singurii cu adevărat responsabili de a proteja viaţa copiilor. Este necesară crearea unei reţele de comunicare informaţională rapidă, care să conlucreze şi să identifice cazurile de violenţă şi să le semnaleze Grupului de Intervenţie Rapidă“, a declarat prefectul Radu Renga.

Concret, instituţiile semnatare îşi propun să conlucreze şi să mobilizeze toate resursele disponibile în vederea realizării cu operativitate a schimbului de date şi informaţii, precum şi efectuarea, în comun, de activităţi specifice pentru prevenirea şi combaterea violenţei asupra copiilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările