Voluntar cu suflet uriaş, i-a ridicat în două săptămâni casă fetiţei care mergea flămândă la ore: „Tinerii din sat n-au dat nicio mână de ajutor. Râd de noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Tănasă, ieşeanul care coordonează proiectul umanitar ”Casa Share”, a reuşit ca din donaţii să ridice în doar două săptămâni o casă nouă fetiţei din Vaslui care a stârnit un val de emoţie impresionant, după ce a povestit că merge flămândă la şcoală şi că şi-ar dori să mânânce un piure cu carne şi un pachet cu biscuiţi.

De la jumătatea lunii octombrie, curtea familiei Nechita din localitatea vasluiană Puşcaşi s-a transformat într-un adevărat furnicar. Impresionat de drama fetiţei care trăia într-o sărăcie cruntă, Bogdan Tănasă i-a promis că până de Crăciun îi va construi o nouă casă şi nu va mai trebui să doarmă cu teama că acoperişul ar putea să se prăbuşească peste ea.

Ceea ce părea un vis pentru fetiţa de 9 ani, a căpătat contur. Mobilizând o echipă întreagă de muncitori, Bogdan Tanasă a reuşit ca din banii donaţi prin SMS, PayPal sau direct în conturi, să ridice ”căsuţa Roxanei”, cea de-a 19 casă Share. 

Fiecare casă are în spate o poveste emoţionantă. Distribuirea poveştilor pe reţelele sociale i-au sensibilizat pe românii din ţară şi din străinătate. Oamenii contribuie în funcţie de posibilităţi.

Pentru a-i asigura pe oameni că banii lor sunt cheltuiţi cu chibzuinţă, Bogdan Tănase îi ţine la curent cu evoluţia lucrărilor. Postează fotografii şi filmuleţe prin care încearcă să surprindă derularea lucrărilor de la cap la coadă.
 

Roxana, fericită că va avea o nouă casă FOTO Casa Share

roxana puscasi


Ieşeanul mărturiseşte că nu este deloc uşor şi nu de puţine ori se simte copleşit de efortul depus. În prezent, face naveta între Iaşi, acolo unde este aproape de finalizare Casa Share 18, şi Vaslui, unde se construieşte casa Roxanei.

Sfidaţi de tinerii din sat


”Poate parte simplu ce facem, dar să ştiţi că este o armată de oameni lângă noi. Partea proastă este că am pierdut doi băieţi care lucrau la aceste case. Din pacate nu am putut să le ridic salariul prea mult, pentru că aveau deja un salariu foarte mare pentru noi, aveau 3.300 de lei, nu am putut să fac competiţie Germaniei şi băieţii au plecat acolo. Din păcate, acum trebuie să ne descurcăm cum putem. Avem nişte băieţi în sat pe care trebuie să îi plătim, avem un voluntar, pe Răzvan, şi ne descurcăm cum putem. Eu fac naveta de la cealaltă casă din Iaşi (Casa Share nr. 18), aici. Este foarte obositor, dar dăm înainte. Cel mai mult mă supără când văd tineri din sat, buni de muncă, care trec pe lângă noi şi râd de noi. Tineri de 17, 18, 20 de ani râd de noi care muncim. Asta înseamnă educaţie. Stau cu ajutoare sociale şi râd de noi. Unul nu a venit să dea o mână de ajutor. Eu am salvat 130 de copii, cu ajutorul vostru, ceIor care aţi donat. Dintre aceştia, 10 dintre ei au ajuns deja oameni care muncesc”, a mărturisit cu mâhnire Bogdan Tanasă într-unul dintre clipurile postate pe pagina de socializare 

Lipsa de implicare a localnicilor, dar şi invidia sunt laturile care îl mâhnesc pe Bogdan Tănasă. Nu se de dă însă bătut: ”Am zis că vrem să terminăm până de Crăciun şi asta o să facem! Muncim din greu dar nimic nu ne sperie”.

Povestea Roxanei

Cazul fetiţei de 9 ani din localitatea vasluiană Puşcaşi, care mergea flamândă la şcoală, fără pachet, şi visa la un piure cu carne şi salată a stârnit un val de emoţie impresionant în rândul opiniei publice.
Fetiţa mergea flămândă la şcoală, pentru că familia nu avea bani pentru pachet, nu îşi dorea nici păpuşi, nici alte jucării, atunci când a fost întrebată de reporteri care sunt dorinţele ei.


„Ceilalţi copii au pachete. Eu, nu. Mi-ar plăcea să mănânc biscuiţi, un piure cu carne, o salată”, acesta a fost declaraţia cu care copila de 9 ani din localitatea vasluiană Puşcaşi a sensibilizat oameni din toate colţurile ţării şi din străinătate. Mama fetiţei recunoaşte că niciodată nu ar fi reuşit să construiască o nouă casă, fiind mult prea nevoiaşi: „Mulţi oameni au făcut eforturi. Le mulţumesc, chiar nu mă aşteptam la aşa ceva. Nu reuşeam  noi niciodată să facem  pasul ăsta, de a începe o casă, pentru că trebuie să bagi mulţi bani, e greu de câştigat”.

image

Minunea ”Casa Share”

Unic în România, proiectul umanitar ”Casa Share” a fost iniţiat în 2014 de ieşeanul Bogdan Tanasă. Încurajat de soţie şi susţinut de prieteni, oameni cu dare de mână, români şi străini care vor să-i ajute pe cei rămaşi pe drumuri, a contruit ăână în prezent 18 case pentru familii fără speranţă, îngropate în neajunsuri şi necazuri. Bogdan Tănasă a crescut în satul Popricani, judeţul Iaşi, vizazi de aşa-numita „casă de copii“ din localitate, acolo unde a înţeles ce înseamnă nevoia şi ajutorul, când nişte englezi impresionaţi de minorii români abandonaţi le-au venit în sprijin.

Personale care doresc să susţină proiectul ”Casa Share” pot ajuta printr-un SMS la numărul 8844 cu mesajul „CASA” sau prin folosirea următoarelor date de contact:
Tănasă Bogdan, Banca Raiffeisen, Iaşi, România, cod poştal 700049.
Cont IBAN în Lei: RO37 RZBR 0000 0600 0633 4312
Cont Iban în EURO: RO29 RZBR 0000 0600 0357 8104
Cod Swift: RZBR, COD Bic: ROBU la ambele conturi.
PayPal: bogdantanasa75@yahoo.com.


Casa ridicată în doar două săptămâni la Vaslui de Bogdan Tănasă

casa roxanei
Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite