10 obiecte din casă pe care uităm să le curăţăm. De ce este important să spălăm suportul pentru periuţele de dinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că se apropie Sărbătorile de Paşte şi gospodinele încep curăţenia de primăvară, câteva recomandări sunt necesare pentru a fi siguri că, la finalul acestei activităţi casnice, casa va fi lună şi bec.

Tuturor ne place să trăim într-o casă în care este mereu curat, însă cu siguranţă există locuri sau obiecte pe care omiteţi să le curăţaţi. Iată 10 astfel de obiecte din locuinţă de care ar trebui să ţineţi cont data viitoare când vă apucaţi de curăţenie.

1. Întrerupătoarele şi clanţele. Pentru că sunt primele lucruri pe care le atingem când intrăm casă şi ultimele, când ieşim, sunt, probabil, obiectele cu care venit cel mai des în contact în locuinţă şi, prin urmare, acumulează o mulţime de bacterii. Pentru a curăţa întrerupătoarele şi clanţele, pulverizaţi un dezinfectant universal pe un prosop de hârtie ori pe o cârpă din microfibră şi apoi frecaţi bine. Puteţi folosi cu succes şi şerveţele dezinfectante.

2. Jaluzelele sunt un "aspirator" de praf. Cea mai rapidă şi mai uşoară cale de a le curăţa este cu ajutorul unei soluţii pe bază de oţet şi a unei şosete vechi pe care o trageţi pe mână, asemeni unei mănuşi. Înmuiaţi şoseta în soluţie şi îndepărtaţi praful şi grăsimea depuse pe jaluzele.

3. Coşul de gunoi. Mirosurile neplăcute persistă chiar şi după ce aţi dus gunoiul? Asta este pentru că resturile de mâncare şi bacteriile rămân în coşul de gunoi. În acest sens, trebuie să va asiguraţi că aţi eliminat fiecare urmă de mizerie, după care să spălaţi recipientul cu apă caldă şi să-l ştergeţi cu o cârpă. Aplecaţi spray dezinfectant pe întreaga suprafaţă, frecaţi intens cu o perie, lăsaţi să acţioneze timp de 5-10 minute, după care spălaţi din nou şi uscaţi cu un prosop de hârtie.

4. Maşina de spălat vase şi cea de spălat haine. Deşi pare lipsit de sens, chiar şi aceste obiecte electrocasnice necesită a fi curăţate. Resturile de mâncare şi fibrele de îmbrăcăminte rămân în interior, împreună cu clăbucii, calcarul şi chiar mucegaiul. În primul rând, freacă suprafeţele exterioare cu o soluţie de oţet. Apoi, fă un amestec din oţet alb şi bicarbonat de sodiu, în proporţie de 4:1, pe care o torni în cuvă şi porneşti aparatul la temperatura maximă.

5. Sportul pentru periuţe de dinţi. Dacă vrei să fi sigur că te speli pe dinţi cu o periuţă curată, nu uita să acorzi atenţie şi suportului în care o păstrezi. Tot ce trebuie să faci este să îl clăteşti cu apă firbinte, eliminând, astfel, sedimentele depuse. Ştergeţi-l mai apoi cu un burete înmuiat în detergent, după care clătiţi bine.

6. Perdeaua de duş. Cel mai simplu mod de a o curăţa este în maşina de spălat haine, împreună cu prosoapele de bucătărie. Dacă nu sunteţi sigur că materialul perdelei permite curăţarea ei în maşina de spălat, utilizaţi un burete şi o soluţie universală de curăţat, apoi spălaţi-o manual în apă cu detergent. Clătiţi bine.

7. Telecomanda. Tastele computerelor şi ale telecomenzii sunt lucruri pe care punem mâna în fiecare zi, motiv pentru care ele devin un adevărat depozit de murdărie şi germeni, mai ceva decât un vas de toaletă. De aceea, este recomandat să cureţi cu regularitate aceste obiecte, folosind şerveţele antibacteriene.

8. Plasele de ţânţari. De multe ori, când spălăm ferestrele, uităm cât de mult praf şi murdărie se acumulează pe plasele de ţânţari. Dă-le jos şi curăţă-le cu o soluţie din apă şi detergent, folosind un burete ori, pentru depunerile de mizerie, o periuţă veche de dinţi.

9. Ramele foto pot fi curăţate foarte uşor doar cu detergent şi o cârpă moale. Fiţi atenţi, totuşi: în cazul în care rama are ornamente în relief, va necesita folosirea unui beţişor de urechi ori a unei periuţe.

10. Obiectele folosite pentru a face curăţenie în casă trebuie să fie curăţate la rândul lor, altfel rişti să împrăştii bacteriile în toată locuinţa. Spală-le şi înlocuieşte cu regularitate buretele de vase, mopul şi periile.

Vă mai recomandăm:

9 obiecte din casă care ar trebui curăţate în fiecare zi. De ce trebuie să schimbi zilnic prosoapele de bucătărie

Top 10 locuri comune în care ne umplem de bacterii periculoase. Unde se ascund cel mai frecvent acarienii

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite