Zalău

articolul anterior articolul urmator

12 angajaţi din UPU, infectaţi cu coronavirus. Este al treilea focar izbucnit în cel mai mare spital din Sălaj

2
14 Oct 2020 13:17:13
Autor: Andreea Vilcovschi
Angajaţi din mai multe secţii ale spitalului au COVID-19 FOTO Arhivă
Angajaţi din mai multe secţii ale spitalului au COVID-19 FOTO Arhivă

După Secţia Boli Interne şi Cardiologie, un al treilea focar COVID-19 a fost depistat în cel mai mare spital din judeţul Sălaj.

Infecţia cu noul coronavirus pare să fie scăpat de sub control al Spitalul Judeţean de Urgenţă din Zalău, unde, în mai puţin de trei săptămâni au fost diagnosticaţi cu COVID-19 aproape 40 de angajaţi din diferite secţii. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj au confirmat pentru "Adevărul" apariţia unui al treilea focar, după cele izbucnite la Boli Interne şi Cardiologie.

De această dată, afectată este Unitatea de Primiri Urgenţe a celei mai mari unităţi spitaliceşti din Sălaj, unde, potrivit DSP Sălaj, au fost infectaţi cu coronavirus 12 angajaţi, din care opt asistente, trei brancardieri şi un registrator medical. "Primul caz de infectare cu SARS-CoV-2 în UPU a fost înregistrat în 6 octombrie, la un brancardier, care a fost izolat la domiciliu. În 8, respectiv 9 octombrie, au mai apărut două cazuri la alţi brancardieri din UPU, ambii fiind izolaţi la domiciliu. S-a efectuat ancheta epidemiologică, iar în zilele de 10 şi 12 octombrie, întregul personal - 111 angajaţi - a fost testat, conform unei planificări în grupele de lucru. Au mai fost identificate alte nouă cazuri pozitive, dintre care opt asistente medicale şi un registrator medical", ne-a declarat Ligia Marincaş, directorul DSP Sălaj.

Ca urmare, mai spune sursa citată, au fost dispuse intensificare măsurilor de dezinfecţie în toate spaţiile serviciului UPU, trierea întregului personal la intrarea în tură şi testarea RT-PCR după o absenţă mai indelungată de la program şi reinstruirea personalului cu privire la purtarea echipamentului de protecţie. Pentru asigurarea asistenţei medicale au fost reprogramate turele cu medici şi asistente testate cu rezultat negativ. Toţi angajaţii infectaţi sunt monitorizaţi în mod direct de către şef UPU, dar şi de către medicii de familie.

Problemele din Spitalul Judeţean nu se opresc, însă, aici. Surse din interiorul unităţii medicale susţin că noi focare au apărut şi la Bucătărie, dar şi la Neurologie. Întrebată despre aceste cazuri, reprezentanta DSP Sălaj s-a rezumat să precizeze că anchetele epidemiologice sunt în derulare.

Conform datelor făcute publice până în acest moment de către autorităţi, în cel mai mare spital din Sălaj au fost confirmaţi cu COVID-19 cel puţin 35 de medici, asistenţi medicali, infirmiere, brancardieri şi registratori medicali din secţiile Boli Interne, Cardiologie, Infecţioase, Ortopedie, Oftalmologie şi UPU. Lor li se adaugă 21 de pacienţi ai secţiei Boli Interne, diagnosticaţi în timpul spitalizării.

Vă mai recomandăm:

Un nou focar COVID-19 la Spitalul din Zalău. Şase cadre medicale de la Cardiologie au fost infectate
 
Explozie de cazuri COVID-19 în cea mai mare unitate spitalicească din Sălaj. Medici, asistenţi şi pacienţi, infectaţi în spital
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Utilizator Adevărul
14.10.2020, 14:38:21

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
14.10.2020, 14:39:02

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările