1.500 de oameni au redistribuit degeaba postarea unei tinere care implora salvarea unui câine maltratat. „Ar fi fost nevoie de un singur om! N-a apărut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinele a murit la scurt timp după ce a fost salvat FOTO Alexandra Paşca
Câinele a murit la scurt timp după ce a fost salvat FOTO Alexandra Paşca

Deşi a făcut apel pe reţelele de socializare cerând ajutorul celor care ar putea salva animalul, postarea fiind distribuită de peste 1.500 de ori, nimeni nu s-a oferit s-o ajute.

Un bărbat de 35 de ani din localitatea sălăjeană Cehei s-a ales cu dosar penal pentru maltratarea sau schingiuirea animalelor, după ce a fost reclamat la poliţie că a legat un câine cu lanţul şi l-a tras după căruţă. Cazul a ajuns în atenţia oamenilor legii în urma unei sesizări pe care o sălăjeancă implicată în acţiuni de salvare a animalelor a făcut reclamaţie.

"Mi-a scris ieri (miercuri, 24 iulie - n.n.) o prietenă, crezând că sunt acasă, căruţa îndreptându-se spre Şimleu Silvaniei, şi voia să-mi spună să ies în stradă să iau căţelul", povesteşte Alexandra Paşca, o tânără de 25 de ani care a ajutat în ultimii ani peste 200 de animale fără stăpân. Pentru că se afla la 300 de kilometri de casă, tânăra a făcut o postare pe contul său de Facebook, în care cerea ajutorul oamenilor cu suflet, pentru a salva patrupedul.

caine tras dupa caruta in salaj foto alexandra pasca

"Urgent! Şimleu. Câine plin de sânge tras după căruţă. Când a fost oprit ţiganul a luat câinele şi l-a trântit in căruţă, acum se îndreaptă spre Şimleu. E o căruţă cu fier vechi si un singur ţigan. Cine mi-a semnalat cazul nu a putut face nimic mai mult, ţiganul a fugit si n-a vrut să dea câinele susţinând că l-a cumpărat acum de la Moiad. Posibil acum să fie pe lângă Uileac. Sunt în Deva, îmi trebuie trei ore până acasă. Vă rog, poate merge cineva să ia câinele şi îl poate lăsa la noi acasă. Trebuie luat doar din căruţa lor, nu va trebui sa faceti nimic altceva. Ma ocup eu de el si de tratamentul lui. Am sunat la poliţie. E nevoie de un OM, vă implor", a scris Alexandra pe reţeaua de socializate.

"Faceţi ceva, schimbaţi ceva, salvaţi ceva!"

Postarea însoţită de fotografii ale animalului chinuit a adunat peste 1.500 de distribuiri şi sute de comentarii, însă nimeni nu s-a oferit să vină în ajutorul patrupedului. Tânăra a reuşit, însă, să afle informaţii despre bărbatul cu căruţa, care i-au ajutat pe poliţişti să ia urma lui şi să prea câinele. Câteva ore mai târziu, animalul a decedat.
"Căţelul a stat cinci ore până am ajuns noi... veneam de la Bucureşti, eram în Deva când am primit pozele, la aproximativ 300 kilometri de Şimleu. La ora 16, Poliţia a preluat căţelul, în jur de ora 20 a murit; a aşteptat un oraş întreg să ajung eu să-l iau... desi era important pentru el şi o secundă. Îmi doresc ca pe viitor să credeţi că între viaţa şi moartea unui suflet, poate sta un singur om. De atât a fost nevoie, nu de up-uri, blesteme şi rugăciuni. Nu l-a ajutat cu nimic, a murit în faţa mea. Îmi pare rău că astfel de oameni, precum omul din căruţă, trăiesc în ţara în care o să-mi cresc copilul", a menţionat Alexandra.

alexandra pasca foto facebook

Aceasta a aflat că bărbatul ar fi primit 10 lei de la o femeie, pentru a o ajuta să se scape de câine, şi că ar fi ales să îl lege după căruţă întrucât îi era frică să îi ia pe sus şi să-l pună în atelaj.

După ce au aflat că patrupedul a murit, o parte dintre internauţi au criticat-o pe Alexandra pentru faptul că nu a intervenit mai repede. Răspunsul ei nu a întârziat să apară: "Nu am văzut câinele viu decât în poze şi în ultimele două minute din viaţa lui. Nu am făcut eu pozele, mi-au fost trimise. Aveam 300 kilometri până să ajung să preiau căţelul. Fir-aţi ai naibii de puternicii supărării, vandamilor, salvatori din tastatură cu up-urile naibii şi toate blestemele din lume pe care le scoateţi pe gură doar să păreţi voi mai buni. Faceţi ceva, schimbaţi ceva, salvaţi ceva! A murit, gata!!! A fost nevoie de un singur om. Unul!!!! N-a apărut. Un oraş întreg a fost orb! Împăcaţi-va cu ideea şi credeţi macar în ultimul ceas că un singur om nu poate salva ce chinuie o ţară întreagă".
Poliţiştii au deschis dosar penal pe numele bărbatului şi îl cercetează pentru comiterea infracţinii de maltratare sau schingiuirea animalelor.

Citiţi şi:

Gest de o cruzime rară. Câine legat cu bandă adezivă, băgat într-un sac şi o cutie, apoi aruncat la gunoi

Imaginile care i-au şocat pe iubitorii de animale. Câini legaţi cu sfoară şi târâţi după căruţă până au sângerat

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite