16 metode pentru a repara greşeli făcute în bucătărie. Cum se salvează o mâncare în care s-a presărat prea multă sare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obişnuim să facem lucruri aşa cum am fost învăţaţi, fără să luăm în calcul că totul ar putea deveni mai simplu dacă ne-am pune imaginaţia la contribuţie. Regula este valabilă şi în bucătărie, acolo unde o gospodină îşi petrece cea mai mare parte a timpului.

Oricât de experimentat ai fi în bucătărie, descoperi de fiecare dată lucruri care te vor ajuta să salvezi timp, bani şi, de ce nu, nervi. Iată câteva trucuri pe care probabil nu le ştiai până acum:

1. Dacă ai scăpat prea multă sare în ciorbă/supă, ai la îndemână mai multe moduri prin care poţi drege situaţia. Spre exemplu, poţi introduce în oală o bucată sterilă de tifon umplut cu o cantitate mică de grăunţe şi să laşi mâncarea să dea câteva clocote, pentru ca tifonul să absoarbă excesul de sare. Poţi, de asemenea, să adaugi un cartof tăiat cuburi, care, pe măsură ce fierb, vor atrage sarea, fără a schimba aroma preparatului. Sau, poţi adăuga puţin zahăr, oţet sau zeamă de lămâie.

2. Dacă ai afumat laptele în timp ce îl încălzeşti, adaugă un vârf de sare pentru a-i tempera mirosul şi gustul de ars.

3. Dacă îţi doreşti să savurezi o friptură fragedă şi gustoasă, marinează carnea înainte de a o pregăti. Pentru asta poţi folosi bere, oţet, suc de ananas, de roşii ori zeamă de lămăie. Toate aceste lichide conţin enzime ori acizi care vor frăgezi carnea.

4. Pentru a păstra savoarea unui preparat, încălziţi farfuria pe care urmează să serviţi un fel de mâncare fierbinte şi răciţi-o dacă este vorba despre un preparat rece. Acest mic truc va păstra gustul bogat şi prospeţimea mâncării.

5. Evită să adaugi laptele rece în cartofii zdrobiţi, pentru că vor căpăta o nuanţă gri. Pireul tău va fi mult mai aspectuos şi mai gustos dacă pui laptele fierbinte.

6. Ca să păstrezi legumele proaspete pentru mai mult timp, înveleştele în folie alimentară şi pune-le în frigider.

7. Dacă ai nevoie de doar câteva picături de suc de lămâie, nu este nevoie să tai fructul în două, pentru că se va usca. Mai bine înţeapă lămâia cu un băţ metalic şi stoarce apoi exact cât ai nevoie.

8. Pentru a avea ierburi proaspete, stochează-le în bucheţele, spălate şi depozitate în pungi de plastic în congelator. În felul acesta, când vei avea nevoie de ele le vei putea tăia foarte uşor.

9. Pentru ca bucata de brânză să nu se usuce, unge cu unt partea tăiată, creând, astfel, o barieră non-toxică. Acest truc funcţionează foarte bine în cazul brânzeturilor învelite în ceară.

10. Când ridichile, morcovii ori ţelina nu mai sunt la fel de crocante precum atunci când le-ai cumpărat, tot ce trebuie să faci este să le cufunzi într-un vas cu apă cu gheaţă şi o felie de cartof crud şi o să vezi cum rădăcinoasele îşi vor recăpăta prospeţimea.

11. Păstrează bananele în mănunchi până când le mănânci. Dacă le separi, se vor strica mai repede.

12. Pentru a salva o tigaie arsă, presară bicarbonat de sodiu şi 4-5 linguriţe de sare şi completează cu apă cât să acopere toată zona afectată. Lasă aşa peste noapte şi apoi îndepărtează depunerile carbonizate cu o spatulă de cauciuc.

13. Adaugă câteva boabe de orez în solniţă, pentru a absorbi umezeale şi a preveni, în acest fel, întărirea sării.

14. Pentru ca brânza de vaci şi smântâna să stea proaspete mai multă vreme, aşază cutiile cu capacul în jos în frigider. Se va crea, astfel, un vid, care împiedică dezvoltarea bacteriilor din cauza cărora aceste alimente se strică.

15. Zahărul brun păstrat în figider nu se va întări. Dacă ai zahăr deja întărit, pune-l într-o pungă alături de o felie de pâine proaspătă ori de un măr, sau ţine-l în microunde la temperatură maximă pentru nu mai mult de 30 de secunde.

16. Pentru a îndepărta petele de pe cuţitele din oţel inoxidabil, toarnă puţin alcool sanitar pe un tampon de vată şi freacă porţiunile afectate.

Vă mai recomandăm:

10 obiecte din casă pe care uităm să le curăţăm. De ce este important să spălăm suportul pentru periuţele de dinţi

9 obiecte din casă care ar trebui curăţate în fiecare zi. De ce trebuie să schimbi zilnic prosoapele de bucătărie

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite