41 de destinaţii potrivite pentru vacanţă în plină pandemie. Singurul loc din România cu zimbri în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Râpa Roşie din Alba, Cascada Evantai din Bihor sau Castrul Roman de la Porolissum din Sălaj sunt doar câteva dintre propunerile unei echipe de tineri de promovează frumuseţile României.

Echipa proiectului Zig Zag prin România, ce îşi propune să descopere şi să promoveze turismul autohton, a întocmit o listă a celor mai deosebite destinaţii de vacanţă, numai bune de vizitat în această perioadă în care distanţarea socială este esenţială.

Din fiecare judeţ a fost selectată câte un obiectiv turistic, unul mai frumos şi mai spectaculos decât celălalt. "Încă de la înfiinţare, din august 2014, Zig Zag prin România şi-a propus să promoveze România ca destinaţie turistică şi asta, mai ales, printre români. Să ne cunoaştem povestea. Să călătorim nu doar în oraşul în care locuim sau în judeţ, ci şi către celelalte regiuni ale ţării. În acest sens, remarcăm o tendinţă pozitivă. Şi dacă ar fi să căutăm cel puţin un aspect pozitiv al acestei pandemii, ar fi întocmai îndeplinirea scopului asociaţiei noastre. Suntem încurajaţi să nu mai plecăm din ţară şi să ne petrecem concediul în locuri mai puţin aglomerate. Dacă eşti în căutarea unui astfel de loc, noi am realizat o selecţie de 41+1 de locuri unice din România de văzut pe timp de pandemie. Sunt locuri sigure, în care se poate respecta distanţarea socială, pe care noi le-am văzut şi pe care ar trebui să le vezi şi tu. Ordinea este una alfabetică (după judeţ) şi dacă dai click pe fiecare loc în parte, o să poţi afla mai multe, tot de pe blogul nostru. La final am adăugat încă o recomandare bonus", spun cei de la Zig Zag prin România.

Pentru a-i convinge pe turişti să le viziteze, fiecare obiectiv este prezentat prin intermediul unor fotografii pline de culoare, însoţite de câteva detalii despre destinaţia respectivă. Toate locurile selectate au fost vizitate de echipa Zig Zag prin România în cei 6 ani de călătorie prin ţară.

Astfel, cei care îşi planifică vacanţa în Bacău, nu trebuie să rateze Traseul „300 de scări”, o plimbare prin pădurile de la poalele muntelui Dobru, deasupra zonei izvoarelor minerale din Slănic Moldova şi de-a lungul Cheilor Slănicului. "Plecarea în traseu se face din apropierea zonei izvoarelor, scările acestuia urcă prin pădure şi deşi apar, pe alocuri, serpentine, întreg traseul este uşor şi practicabil. Trebuie să reţii că pentru acest traseu nu este nevoie de pregătire fizică şi nici de echipamente specializate pentru drumeţii montane, însă ar fi de ajutor dacă eşti echipat sport. Durata medie a traseului complet este de maximum două ore", explică realizatorii listei.

traseul 300 scari bacau foto zigzagprinromania.com

Traseul „300 de scări” - foto zigzagprinromania.com

Rezervaţia Breite este propunerea pentru judeţul Mureş: "Sunt mai bine de şase secole de când saşii au creat un spaţiu unde puteau să-şi pască turmele de porci şi bovine dar şi un loc de recreere şi petrecere a timpului liber. Cele mai recunoscute erau serbările câmpeneşti, la sfârşitul primăverii sau începutul verii. Platoul Breite este cel mai mare, reprezentativ şi bine conservat habitat de pajişte împădurită cu goruni şi stejari multiseculari din centrul şi estul Europei. Poţi să ajungi la rezervaţie destul de uşor: pe jos din Sighişoara, din Cartierul Ana Ipătescu sau cu maşina, direct la baza Platoului Breite".

Rezervaţia Breite foto zigzagprinromania.com

Rezervaţia Breite - foto zigzagprinromania.com

Parcul Natural Vânători din Neamţ este singurul loc din ţară unde regăsim zimbri în libertate, semilibertate şi captivitate. Potrivit echipei proiectului de promovare turistică, şase exemplare sunt în captivitate în cadrul Grădinii Zoologice din comuna Vânători, 17 sunt în semilibertate, iar 24 sunt în libertate în întregul areal al parcului. Anual se reuşeşte suplimentarea numărului aflat în libertate cu câte trei exemplare.

Imagine indisponibilă

Parcul Natural Vânători Neamţ - foto zigzagprinromania.com

Dacă ajungeţi în Sălaj, trebuie să vizitaţi Castrul Roman Porolissum, emblema istoriei acestor locuri. A fost ridicat în timpul celui de-al doilea război daco-roman de către împăratul Traian, cu scopul de a bloca trecerea dinspre Munţii Carpaţi spre Dacia Porolissensis. "În cadrul Castrului se află Amfiteatrul de la Porolissum, cea mai mare clădire publică cunoscută în Dacia Romană. Clădirea avea o dimensiune de peste 84x73m şi o capacitate de circa 5500 de spectatori. De 10 ani, aici are loc festivalul anual Porolissum Fest organizat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă – Zalău, însă anul acesta, din cauza pandemiei, evenimentul s-a mutat în mediul online. Pe lângă faptul că acest loc este încărcat de istorie, este situat într-un cadru natural foarte frumos, de unde se pot vedea Munţii Meseş. Castrul Roman Porolissum se poate vizita şi pe timp de noapte", scriu cei de la Zig Zag.

Imagine indisponibilă

Castrul Roman de la Porolissum - foto zigzagprinromania.com

Lacul Cuibul cu Lebede este un mic colţ de rai din Tulcea, despre care nu foarte multă lume ştie. "Plimbările cu barca pe acest lac sunt memorabile şi, dacă eşti norocos, poţi observa dansul splendid dintre faună şi vegetaţie, în cea mai originală forma a sa", precizează sursa citată.

lacul cuibul cu lebede foto zigzagprinromania.com

Lacul Cuibul cu Lebede - foto zigzagprinromania.com

Propunerea "bonus" este din Capitală: Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, unul dintre cele mai mare şi vechi muzee din Europa.

41 de locuri unice din România de văzut pe timp de pandemie

1. Alba – Râpa Roşie
2. Arad – Parcul Natural Lunca Mureşului
3. Argeş – Mănăstirea Corbii de Piatră
4. Bacău – Traseul „300 de scări” | Slănic Moldova
5. Bihor – Cascada Evantai
6. Bistriţa-Năsăud – Lacul Colibiţa
7. Botoşani – Cornisa Aquapark & Sports
8. Braşov – Sanctuarului „Libearty”
9. Brăila – Insula Mică a Brăilei
10. Buzău – Aşezările rupestre din Munţii Buzăului
11. Caraş-Severin – Cătunele Scărişoara şi Ineleţ
12. Călăraşi – Insula Păcuiul lui Soare
13. Cluj – Salina Turda
14. Constanţa – Dream Explorer Constanţa
15. Covasna – Dealul Pivniţele Mari
16. Dâmboviţa – Peştera Ialomiţei
17. Dolj – Parcul Nicolae Romanescu
18. Galaţi – Faleza Dunării din Galaţi
19. Giurgiu – Parcul Natural Comana
20. Gorj – Peştera Muierilor
21. Harghita – Statuia Inima lui Isus
22. Hunedoara – Lacul Bucura
23. Ialomiţa – Grădina de Vară de la Amara
24. Iaşi – Locul Fosilifer Dealul Repedea
25. Ilfov – Edenland Park Baloteşti
26. Maramureş – Satul Rohia
27. Mehedinţi – Cazanele Mici
28. Mureş – Rezervaţia Breite
29. Neamţ – Parcul Natural Vânători Neamţ
30. Olt – Sucidava şi Fântâna Secretă
31. Prahova – Stâncile Franz Joseph
32. Satu Mare – Grădina Romei
33. Sălaj – Castrul Roman Porolissum
34. Sibiu – Complexul Naţional Muzeal „ASTRA”
35. Suceava – Parcul Ariniş
36. Teleorman – Parcul Vedea
37. Timiş – Zona Râului Bega
38. Tulcea – Lacul Cuibul cu Lebede
39. Vaslui – Movila lui Burcel, Micleşti
40. Vâlcea – Cascada lui Ciucă
41. Vrancea – Cascada Putna

Vă mai recomandăm:

VIDEO Proiectul prin care doi actori celebri descoperă România pe bicicletă. „Ţara asta are numeroase locuri superbe“

FOTO Secretele unei bloggeriţe de fashion: promovează turismul local prin intermediul modei

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite