Zalău

articolul anterior articolul urmator

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie încurcă planurile liberalilor sălăjeni pentru alegerile locale

0
1 Apr 2016 12:21:13
Autor: Alina Pop
Rdau Căpîlnaşiu este la al doilea mandat de primar al Zalăului FOTO Adevărul
Rdau Căpîlnaşiu este la al doilea mandat de primar al Zalăului FOTO Adevărul

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru 14 aprilie luarea unei decizii în privinţa incompatibilităţii actualului primar, liberalul Radu Căpîlnaşiu. Cotat drept candidatul cu cele mai mari şanse pentru câştigarea primăriei, Căpîlnaşiu nu poate intra în cursa electorală din cauza faptului că nu ştie ce vor decide magistraţii.

O decizie a magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în privinţa incompatibilităţii primarului Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, era aşteptată pentru joi, 31 martie, însă instanţa supremă a decis să amâne pronunţarea în acest caz. Potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii biroului de informaţii şi relaţii publice al instanţei, magistraţii au decis să amâne pronunţarea până în 14 aprilie.


Amânarea complică lucrurile în PNL Sălaj, care miza pe candidatura lui Radu Căpîlnaşiu pentru un nou mandat la conducerea primăriei. Între timp, liberii l-au nominalizat pe Valeriu Crişan drept candidat la fotoliul de primar al Zalăului, însă o eventuală clarificare a situaţiei lui Căpîlnaşiu ar schimba în mod cert lucrurile în PNL.


Reamintim că, potrivit unui raport al ANI din 1 noiembrie 2013, Radu Căpîlnaşiu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 mai 2010 – 01 august 2013, precum şi în perioada 26 iulie 2010 – prezent, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate, făcut public vineri, 1 noiembrie. ANI îşi justifică „verdictul” prin aceea că edilul zălăuan a deţinut, simultan, funcţia de Primar al Municipiului Zalău şi calitatea de reprezentant al Municipiului Zalău în cadrul Adunării Generale a Asociaţilor S.C. E-STAR ZA DISTRITERM S.R.L., precum şi în cadrul Adunării Generale a Asociaţilor S.C. CITADIN ZALĂU S.R.L. Astfel, acesta a încălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […] funcţia de reprezentant al unităţii administrativ – teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.


Căpîlnaşiu a contestat raportul la Curtea de Apel Cluj, însă magistraţii clujeni i-au respins contestaţia. Ulterior, edilul a făcut recurs împotriva deciziei Curţii de Apel la instanţa supremă, care se va pronunţa, probabil, în 14 aprilie.


În cazul unei soluţii favorabile edilului, termenul de 14 aprilie nu este tardiv, întrucât, conform calendarului alegerilor locale din acest an, candidaturile se depun în perioada 11 - 26 aprilie.

Vă mai recomandăm:

Directoarea Crucii Roşii - Filiala Sălaj s-a retras din PSD. Lorena Filip îşi pierde, astfel, mandatul de consilier judeţean

Oraşul ameninţat să rămână fără conducere are acum şi viceprimar, şi consilier cu atribuţii de viceprimar

 


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările