Zalău

articolul anterior articolul urmator

Încă două premii naţionale pentru olimpicele de la română

0
10 Jun 2013 14:07:08
Autor: Olimpia Man
Lotul Sălajului FOTO Arhivă
Lotul Sălajului FOTO Arhivă

Învăţământul sălăjean îşi mai adaugă la palmares încă două premii naţionale, aduse acasă de reprezentantele judeţului la etapa naţională a Concursului "Lectura ca abilitate de viaţă".

Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar, inspectorul de specialitate Marcel Lucaciu, etapa naţională a Concursului „Lectura ca abilitate de viaţă" s-a desfăşurat la Bistriţa, în perioada 7-9 iunie, şi a constat în susţinerea a două probe (scris şi oral). Proba orală a constat în prezentări pentru elevii claselor de gimnaziu şi în dezbateri pentru elevii claselor de liceu, pe teme legate de mesajul textelor selectate pentru proba scrisă şi de modalitatea în care acestea pot influenţa dezvoltarea personală a individului (ex. model şi antimodel în literatură).  Două dintre cele patru eleve participante au obţinut premii şi anume: premiul I pentru Ioana Pop, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Silvania" din Zalău, respectiv premiul al III-lea pentru Cristiana Petre, elevă la acelaşi colegiu. Lotul a fost însoţit de profesoara Ioana Tuduce, care este şi profesoara de la clasă a Ioanei Pop.

Reamintim că eleva Cristiana Petre a obtinut, în acest an şcolar, şi premiul I la Olimpiada Naţională de Limbă, Comunicare şi Literatură română de la Constanţa şi premiul al III-lea, la Olimpiada Internaţională de Limbă, Cultură şi Spiritualitate românească de la Oradea. Cristiana este pregătită la clasă de profesoara Clara Dan.
 

Citeşte şi Cinci premii internaţionale pentru olimpicii din Zalău

Ei sunt copiii cu care ne mândrim: cine sunt elevii care şi-au spulberat concurenţa la olimpiadele naţionale

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările