Zalău

articolul anterior articolul urmator

Încep înscrierile în clasa pregătitoare şi în clasa I. Vezi câte locuri sunt şi la ce şcoală îţi poţi înscrie copilul

0
4 Mar 2012 11:46:53
Autor: Olimpia Man
La toamnă în şcoală vor intra două generaţii de boboci
La toamnă în şcoală vor intra două generaţii de boboci

Luni, 5 martie, este prima zi de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare sau în clasa I. Se fac înscrieri, însă, doar pentru copiii care vor dori să meargă, din toamnă, la şcoala de circumscripţie, adică cea mai apropiată şcoală de domiciliul lor.

Începând de luni, 5 martie, părinţii îşi pot înscrie copiii la şcoală, în clasa pregătitoare sau, după caz, în clasa I. Acest lucru este valabil, însă, numai pentru părinţii care sunt de acord să-şi înscrie copiii în şcoala de circumscripţie, adică cea mai apropiată de locuinţa lor, ceilalţi, care vizează o altă şcoală, trebuind să aştepte până în etapa a doua de înscriere, ce va începe abia din 20 martie şi se va face pe eventualele locuri rămase libere după prima etapă.

Pentru înscrierile ce încep mâine, Inspectoratul Şcolar a delimitat circumscripţiile pentru fiecare şcoală. Cu alte cuvinte, a stabilit la ce şcoală se arondează, după criteriul proximităţii, fiecare stradă din fiecare localitate. Dacă în mediul rural, un de există cel mult o şcoală în fiecare localitate, situaţia este simplă, în oraşe părinţii trebuie să caute şcoala la care a fost arondată strada pe care locuiesc, potrivit planificării pe care o găsiţi AICI.

Cea mai complicată este situaţia la Zalău, unde sunt şi cei mai mulţi copii. Pentru ei, şcolile s-au pregătit cu următoarea ofertă:

Liceul Sportiv "Avram Iancu" oferă 40 de locuri în două clase pregătitoare şi 50 de locuri în două clase I.

Şcoala "Simion Bărnuţiu" se pregăteşte pentru trei clase pregătitoare în limba română (75 de locuri), trei clase I cu limba de predare română (tot 75 de locuri), o clasa pregătitoare în limba maghiară (25 de locuri) şi o clasă I în limba maghiară (25 de locuri).

Şcoala "Iuliu Maniu" are în ofertă o clasă pregătitoare (25 de locuri) şi două clase I (50 de locuri).

Şcoala "Porolissum" îşi propune două clase pregătitoare (50 de locuri) şi două clase I (50 de locuri).

La Şcoala "Gheorghe Lazăr" sunt pregătite trei clase pregătitoare (65 de locuri estimate) şi tot trei clase I (65 de locuri).

Cea mai mare şcoală din oraş, "Mihai Eminescu", se pregăteşte de câte şase clase pe nivel, şi anume: la clasa pregătitoare - patru clase în limba română (100 de locuri), una în limba maghiară (25 de locuri) şi una în germană (25 de locuri); la clasa I - patru clase în limba română (100 de locuri), una în limba maghiară (25 de locuri) şi una în germană (25 de locuri).

Şcoala "Corneliu Coposu" şi-a programat două clase pregătitoare (50 de locuri) şi trei clase I (75 de locuri).

Liceul de Artă "Ioan Sima" are în ofertă, la învăţământul de masă, două clase pregătitoare (50 de locuri) şi o clasă I (25 de locuri), iar laînvăţământul integrat, o clasă I cu 25 de locuri.

Liceul Ortodox "Sfântu Nicolae" vrea să intre în anul şcolar viitor cu o clasă pregătitoare (25 de locuri) şi o clasă I (25 de locuri).

Cu aceeaşi ofertă - o clasă pregătitoare (25 de locuri) şi o clasă I (tot 25 de locuri), însă cu predare în limba maghiară - vine şi Liceul Reformat "Wesslenyi".Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările