Zalău

articolul anterior articolul urmator

Şapte militari participanţi la misiuni în teatre de operaţii internaţionale vor primi distincţia ”Credinţă Cetăţii”

0
5 Oct 2015 18:58:59
Autor: Alina Pop
Comandantul Nicolae Oros, în una dintre misiunile din Afganistan FOTO Arhiva personală
Comandantul Nicolae Oros, în una dintre misiunile din Afganistan FOTO Arhiva personală

De Ziua Armatei, 25 octombrie, şapte militari ce activează în prezent în cadrul Batalionului 317 Sprijin Logistic ”Voievodul Gelu” Zalău vor primi din partea Primăriei Municipiului Zalău distincţia ”Credinţă Cetăţii”.

Consilierii locali reuniţi luni, 5 octombrie, în şedinţă ordinară, au aprobat cu unanimitate de voturi o hotărâre prin care  şapte militari din cadrul Batalionului 317 Sprijin Logistic ”Voievodul Gelu” Zalău vor primi din partea municipalităţii distincţia ”Credinţă Cetăţii”, în semn de respect faţă de curajul şi profesionalismul dovedit de aceştia în misiunile din teatrele de operaţii internaţionale la care au participat. Primarul municipiului, Radu Căpîlnaşiu, a anunţat că distincţiile le vor fi înmânate militarilor de Ziua Armatei, în cadrul unei ceremonii dedicate acestui eveniment şi la care sunt invitaţi şi consilierii locali.

Lista militarilor care vor primi aceste distincţii este deschisă chiar de comandantul unităţii, locotenent – colonelul Nicolae Gabriel Oros, participant la trei misiuni de instruire şi consiliere a armatei naţionale afgane (ANA), în Afganistan (2005, 2006/2007 şi 2011).”Un moment important în misiunile noastre în Afganistan a fost cel în care am reuşit să le înţelegem obiceiurile, regulile. Cred că succesul nostru acolo se datorează tocmai faptului că am reuşit să-i înţelegem şi să depăşim, astfel, diferenţele de mentalitate”, spune comandantul.

Lista militarilor ce vor primi distincţia ”Credinţă Cetăţii” este completată de: maiorul Gheorghe Bendea, participant la două misiuni (Balcani şi Afganistan); maistrul militar clasa I Radu – Iulian Anastasiu, plecat de două ori în misiune în Afganistan; plutonierul adjutant principal Mircea Coniac, cu trei misiuni în Afganistan; plutonierul major Florin Dârjan, cu o misiune în Africa, sub egida ONU, şi cu una în Afganistan; plutonierul major Daniel Magdaş, cu o misiune în Afganistan; şi caporalul clasa a III-a Adrian – Florin Vlăsceanu, care are la activ două misiuni în Afganistan.

Vă mai recomandăm:

Autorităţile centrale vor să vadă cât suntem de pregătiţi în cazul în care am fi nevoiţi să ne apărăm

S-au împlinit 75 de ani de la masacrul de la Ip. Ororile ce nu pot fi date uitării:  „Au despicat burta femeii cu o baionetă, au scos copilul şi au dat cu el de pereţi“

 


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările