Zalău

articolul anterior articolul urmator

Şefi noi la Tribunalul şi Parchetul din Sălaj. Cine sunt magistraţii care au câştigat concursurile

0
26 Jun 2019 10:56:17
Autor: Andreea Vilcovschi
Crin Bologa şi Costin Moldoveanu FOTO Andreea Vilcovschi
Crin Bologa şi Costin Moldoveanu FOTO Andreea Vilcovschi

Cei doi aspiranţi la funcţiile de vicepreşedinte al Tribunalului Sălaj, respectiv al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au promovat concursurile organizate recent de către Consiliul Superior al Magistraturii. Nu au trezit interes, rămânând, astfel, neocupate, fotoliile de preşedinte al instanţei din Jibou şi de prim-procuror al Parchetului din localitate.

Judecătorul Costin Moldoveanu este noul vicepreşedinte al Tribunalului Sălaj, după ce a promovat concursul organizat pe post de către Consiliul Superior al Magistraturii, cu media 8,92. Cel de-al doilea scaun din instanţa sălăjeană a fost râvnit, iniţial, şi de judecătoarea Claudia Tomşa, însă aceasta a fost eliminată din cursă după ce nu s-a prezentat la una din probe.

Unic candidat pentru postul de vicepreşedinte al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Crin Bologa va ocupa acest scaun pentru următorii trei ani, după ce a obţinut 9,355, una dintre cele mai mari din concurs.
Celelalte două posturi de conducere puse la bătaie de către CSM în judeţul Sălaj - de preşedinte al Judecătoriei Jibou, respectiv de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou - au rămas vacante, în condiţiile în care nu au trezit interesul niciunul magistrat.

În acest an au fost scoase la concurs 132 de funcţii de conducere în instanţele din întreaga ţară şi alte 123 în Parchete. Concursurile au presupus o probă psihologică, în cadrul căreia candidaţilor le-a fost evaluată capacitatea de a lua decizii şi de a-şi asuma răspunderea şi le-a fost verificată rezistenţa la stres, urmată de susţinerea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere, şi de testul scris privind managementul, comunicarea şi resursele umane.

Aspiranţilor la aceste funcţii li se cerea să fi obţinut calificativul "foarte bine" la ultima evaluare, să nu fi fost sancţionaţi disciplinar în ultimii trei ani şi să funcţioneze de cel puţin doi ani la instanţa ori parchetul la care este vacant postul.

Mai puteţi citi:

Se caută şefi de instanţe şi parchete. Care sunt posturile disponibile

Luptă în doi pentru fotoliul de vicepreşedinte al Tribunalului Sălaj. Cine sunt judecătorii înscrişi în cursă
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii