Zalău

articolul anterior articolul urmator

"Absenţi" la etnobotanice

0
1 Nov 2011 15:22:50
Autor: Olimpia Man
Cele mai multe etnobotanice sunt considerate legale
Cele mai multe etnobotanice sunt considerate legale

Că în Zalău se consumă substanţe etnobotanice nu mai este o surpriză pentru nimeni. O demontrează cazurile mediatizate fie şi numai în ultimul an. Autorităţile încearcă, însă, să reducă măcar fenomenul prin conştientizarea potenţialilor consumatori asupra riscurilor la care se expun apelând la aceste substanţe aşa-zis naturale, dar în realitate mai periculoase uneori decât drogurile ilegale.

O astfel de campanie începe acum în Sălaj şi în întreaga ţară sub coordonarea Agenţiei Naţionale Antidrog. Campania se numeşte „Absentul ” şi are ca slogan „Este mutarea ta. Fără Etnobotanice”. Potrivit coordonatorului Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sălaj, Valer Merce, campania de va desfăşura în cât mai multe şcoli gimnaziale şi licee din judeţ, precum şi în cele două şcoli postliceale sanitare.

"Obiectivul principal îl reprezintă sensibilizarea şi conştientizarea adolescenţilor cu privire la riscurile consumului de noi substanţe cu proprietăţi psihoactive", precizează iniţiatorii campaniei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările