Zalău

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Focar COVID-19 în cel mai mare spital din Sălaj. Mai multe cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus

0
27 Sep 2020 17:45:58
Autor: Andreea Vilcovschi
Medici şi asistente medicale de la SJU Zalău au fost infectaţi cu COVID-19 FOTO Arhivă
Medici şi asistente medicale de la SJU Zalău au fost infectaţi cu COVID-19 FOTO Arhivă

Autorităţile au declarat iniţial că şase medici şi asistente medicale au fost diagnosticaţi cu COVID-19, ulterior ele anunţând că este vorba despre 10 cadre medicale şi personal auxiliar şi patru pacienţi.

UPDATE La Aproximativ o oră după de "Adevărul" a scris despre cazurile de COVID-19 de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, Prefectura Sălaj a transmis un comunicat de presă în care precizează că, în urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că în Secţia Interne a fost depistat un focar de infecţie. 14 persoane - 10 cadre medicale şi personal auxiliar, şi patru pacienţi - au fost depistaţi pozitiv.

În urma cazurilor depistate, întregul personalul medico-sanitar de pe secţie a fost testat în zilele de 25 şi 26 septembrie, pacienţii pozivi au fost transferaţi în spitale COVID sau suport COVID, persoanele simptomatice depistate pozitiv fiind evaluate şi internate. De asemenea, s-a realizat triajul tuturor pacienţilor de pe secţie, cei care nu mai necesitau spitalizare fiind externaţi. Au fost intensificate măsurile de curăţenie şi dezinfecţie în saloanele din care s-au externat pacienţii, iar pentru pacienţii noi, care se prezintă de urgenţă în gardă, s-a organizat preluarea bolnavilor pe alte secţii  compatibile ca specialitate.
Întreg personalul aflat în concediu de odihnă a fost rechemat la serviciu, pentru asigurarea continuitaţii, angajaţii Secţiei Interne fiind monitorizaţi şi retestaţi în ziua a şaptea. În plus, după eliberarea secţiei este programată dezinfecţia terminală. "Menţionăm că se respectă criteriile de izolare a pacientilor pe secţii, iar personalul dispune şi poartă echipament de protecţie adecvat", au precizat oficialii Prefecturii Sălaj.

ŞTIRE INIŢIALĂ

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău au fost diagnosticate cu COVID-19. Informaţia a fost confirmată de către prefectul judeţului Sălaj, Virgil Ţurcaş, potrivit căruia este vorba despre şase angajaţi ai Secţiei Interne, mai precis patru asistente medicale şi doi medici.

Surse din cadrul celei mai mari unităţi spitaliceşti susţin, însă, că numărul celor infectaţi este mult mai mare şi că printre cei cu coronavirus se numără şi medici de pe Secţia Infecţioase şi Ortopedie. De asemenea, cel puţin două cadre medicale de la Infecţioase prezintă simptome COVID-19 şi au fost incluse pe lista de cazuti suspecte.

Conform ultimelor raportări ale autorităţilor, de la debutul pandemiei, în judeţul Sălaj au fost înregistrate 673 de îmbolnăviri, 23 dintre ele doar în ultimele 24 de ore. În prezent există 186 de cazuri active, dintre care 126 de pacienţi sunt spitalizaţi, iar 60 persoane cu test pozitiv se află la domiciliu, după ce au consimţit să se izoleze. Municipiul Zalău conduce în clasamentul pe judet, cu 105 cazuri active, cu 20 mai mult decât în urmă cu o zi. În carantină la domiciliu se află 529 de persoane.

Vă mai recomandăm:

Creşte numărul cazurilor de COVID-19 în şcolile din Sălaj. Peste 700 de elevi au fost izolaţi la domiciliu
 
Primar izolat la domiciliu după o dezbatere electorală. Unul dintre contracandidaţi a ajuns la spital

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările