Zalău

articolul anterior articolul urmator

Apel disperat al unui spital care se pregăteşte să preia pacienţi cu coronavirus. „Avem nevoie de echipamente de protecţie!“

2
20 Mar 2020 22:23:18
Autor: Andreea Vilcovschi
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Reprezentanţii celei mai mari unităţi spitaliceşti din Sălaj fac un apel la cetăţeni pentru a face donaţii care să permită achiziţia de materiale sanitare.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, se pregăteşte pentru momentul în care va trebui să preia pacienţi diagnosticaţi cu coronavirus. Pentru că în stoc nu există materiale sanitare suficiente, reprezentanţii instituţiei au făcut un apel pe reţelele de socialitare prin care solicită implicarea cetăţenilor pentru a identifica furnizori de măşti, halate, dezinfectanţi şi echipamente de protecţie.

"Aşa cum mulţi dintre voi aţi înţeles deja, urmează să traversăm o perioadă extrem de dificilă! Pentru asta va fi necesar să ne protejam cât mai bine şi mai mult posibil, pentru a nu ne îmbolnăvi. Totuşi, dacă vom contacta virusul, cineva trebuie să ne trateze! Aceştia sunt medicii, asistenţii, infirmierii, brancardierii. Pe ei trebuie să încercăm să-i protejăm!

Vă rog să ne ajutaţi să găsim furnizori de ceea ce e nevoie în spital, la preţuri normale deoarece, în ciuda aparenţelor şi promisiunilor, banii nu sunt mai mulţi ca de-obicei.
Fac acest apel la bunăvoinţa şi contactele voastre, pentru a ne sprijini să gasim furnizorii de care avem nevoie. E nevoie de măşti de toate felurile, halate, dezinfectanţi, echipamente de protecţie! Trebuie să-i menţinem cât mai mult timp sănătoşi, să ne poată trata! Aşteptăm sugestii în privat sau public, zi sau noapte, telefonic sau e-mail la secretariat@spitalzalau.ro juridic@spitalzalau.ro. Vă mulţumesc anticipat pentru implicare şi susţinere!", este mesajul transmis pe Facebook de către un reprezentant al unităţii medicale.

Ramona Marincaş, directorul de îngrijiri al SJU Zalău, a declarat că spitalul a făcut deja nişte estimări, numai în cazul măştilor necesarul depăşind 60.000 de bucăţi. "Până acum, presiunea cea mai mare s-a pus pe epidemiologi, pe DSP-uri, dar în momentul de faţă, spitalul se pregăteşte să primească suspecţi ori pacienţi confirmaţi cu coronavirus. Astfel, personalul medical va deveni linia întâi, ceea ce înseamnă că are nevoie de echipamente de protecţie. Doar protejându-se pe ei, pot proteja şi comunitatea. Consumul va fi unul foarte mare; am făcut nişte estimări şi doar în cazul măştilor necesarul ar fi de 60.000 de bucăţi sau poate chiar mai mare. Avem materiale ca să asigurăm necesarul pentru secţia Boli Infecţioase ori pentru alte secţii unde ar putea fi internaţi pacienţi, dar nu avem destule. Avem nevoie stringentă de combinezoane, măşti cu filtru şi de vizoare pentru protecţie facială", a explicat Ramona Marincaş.

De asemenea, spune aceasta, este binevenit orice sprijin financiar, mai ales că preţurile acestor produse au crescut semnificativ în ultima perioadă. Donaţiile se pot face în contul Asociaţiei pentru Reabilitarea şi Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău
Cod fiscal 23276871
CONT RO07RNCB0214098014060001

Printre cei care au venit deja în sprijinul cadrelor medicale se numără şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Sălaj, care a făcut o donaţie de 100.000 de lei în vederea achiziţiei de materiale sanitare atât pentru asistentii din spital, cât si pentru cei de la Serviciul de Ambulanţă.

Mai puteţi citi:

Teama de gripă sufocă Urgenţa. Medic UPU: „Cei cu simptome să contacteze medicul de familie”

Premieră medicală la Spitalul din Zalău. Intervenţia care a salvat un bărbat de 69 de ani de la castrare
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Matei Basarab
20.03.2020, 23:11:59

De ce va tot cersiti? Anuntati Ministerul ca v-ati dat demisia. Daca nu purtati echipament de protectie va imbolnaviti.

mitrut
21.03.2020, 10:07:20

Apreciez in mod deosebit pe toti cei care ajuta medicii in aceasta perioada, si nu numai. dupa cum ii condamn pe toti cei care au furat pe rupte din bugetul Sanatatii si care mai fura si acum sau de acum incolo. Pedepsele, de cele mai multe ori cu suspendare sunt ridicole.