Cea mai simplă şi rapidă tocăniţă de ciuperci cu mămăliguţă. Ingredientele vedetă care dau savoare mâncării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciupercile comestibile din flora spontană sunt extrem de gustoase şi aromate, motiv pentru care sunt ingredient de bază în numeroase preparate.

Uşor de preparat, tocăniţa de ciuperci cu mămăliguţă este un fel de mâncare simplu, dar gustos, pe care îl puteţi savura chiar şi rece. Pentru a o pregăti, puteţi folosi reţeta lui Mircea Groza, sălăjeanul cunoscut pentru preocuparea sa de a promova bucătăria tradiţională.

Acesta recomandă să folosim bureţi de prun şi bureţi de spin, două ciuperci de sezon, cu valoare gastronomică mare, cu miros şi gust foarte plăcut. Pe lângă cele două specii de ciuperci, mai aveţi nevoie doar de câteva ingrediente şi anume ceapă verde, frunze de pătrunjel, smântână, ulei, sare şi piper.


Preparatul se pregăteşte foarte simplu şi rapid: curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi tăiaţi-le nu foarte mărunt. Tocaţi ceapa, punând separat frunzele mărunţite. Într-o cratiţă cu ulei, căliţi uşor partea albă a cepei, adăugaţi ciupercile şi amestecaţi continuu, având grijă ca focul să fie molcom. Când apa lăsată de bureţi a scăzut, puneţi şi cozile de ceapă, pătrunjelul verde tocat, săraţi şi piperaţi.

Imagine indisponibilă


Când ciupercile s-au pătruns, legaţi totul cu smântână, mai lăsaţi să dea un clocot apoi mâncarea este gata. Servită cu mămăliguţă, acest fel de mâncare este potrivit atât pentru masa de prânz, cât şi pentru cină.
Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Reţeta sarmalelor în frunze de podbal. Ce carne se foloseşte pentru umplutură şi cum se servesc

Cel mai gustos papricaş de cocoş cu găluşte. Secretul unui cunoscut gastronom pentru o carne fragedă

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite