Cele mai bizare sfaturi sexuale din istorie. De ce ar fi important ca bărbatul să se concentreze în timpul sexului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi manualele secolelor trecute cuprindeau sfaturi despre sex FOTO Arhivă
Şi manualele secolelor trecute cuprindeau sfaturi despre sex FOTO Arhivă

De la evitarea unor poziţii sexuale considerate nenaturale, la pericolele masturbării pentru sănătate, aşa-zişii specialişti în materie de sex s-au întrecut în a da sfaturi care mai de care mai ciudate.

Mediul online şi revistele abundă în recomandări pentru cuplurile care doresc să îşi îmbunătăţescă viaţa sexuală. Sfaturi despre ce să faci şi ce să nu faci în pat cu partenerul au existat încă din cele mai vechi timpuri, dovadă stând chiar celebrul tratat de sexologie din secolul al IV-lea î. Hr., Kama Sutra.

De-a lungul istoriei, însă, au existat numeroase persoane care au erijat în specialişti în materie de sex şi care au venit cu recomandări bizare, scrie thevintagenews.com.

Doar poziţia misionarului este "naturală"

În secolul al XIII-lea, teologul şi filozoful german Albertus Magnus a întocmit un top 5 al poziţiilor sexuale în funcţie de gradul lor de "acceptabilitate", cap de listă fiind poziţia misionarului, urmată de cea în care partenerii stau unul lângă altul, poziţia în picioare şi "pe la spate". În opinia sa, poziţia misionarului este singura "naturală", iar celelalte, îndoielnice din punct de vedere moral.

"Tortura" cu mâna

În cartea "Şcoala lui Venus", apărută în 1680, unul dintre sfaturile oferite femeilor era renunţarea la masturbarea partenerului, în favoarea sexului normal. "Nicio femeie nu ar trebui să îşi tortureze bărbatul cu mâna, câtă vreme dispune de un loc mult mai potrivit pentru a-i primi instrumentul". În plus, se menţionează că fisticul, consumat după actul sexual, "este cel mai bun tonic din lume".

Lipsa de concentrare şi efectele ei

Un alt ghid sexual, conceput în 1861 de către James Ashton - "Cartea naturii" - le vorbea cuplurilor care voiau să-şi întemeieze o familie despre anatomia organelor genitale, concepţie, act sexual, mijloace de contracepţie, sarcină şi naştere, fără să omită sfaturi alimentare pentru un apetit sexual crescut.
Potrivit autorului, care se recomanda drept "conferenţiar pe probleme de fiziologie sexuală", pentru a te bucura de mai multă acţiune în dormitor trebuie să consumi roşii, ceapă ori sparanghel, dar şi scoici, peşte şi chiar carne de ţestoasă.

Mai mult decât atât, pentru a avea un urmaş sănătos, este vital ca bărbatul să fie foarte concentrat în timpul sexului: "Dacă gândurile îi rătăcesc în timpul sexului, prestaţia va fi una slabă, iar dacă soţia rămâne însărcinată, urmaşii vor fi inferiori. Acest lucru este dovedit de marile genii, care se gândesc la altceva în timp ce îşi concep descendenţii, astfel explicându-se de ce aceştia din urmă le sunt inferiori din punct de vedere intelectual".

Masturbarea este un lucru rău

O multitudine de sfaturi dubioase sunt creaţii ale epocii victoriene. Unul dintre cele mai promovate era că masturbarea face rău bărbaţilor. Pentru a preveni acest act ruşinos, era recomandat consumul unor alimente sau băuturi, precum muştarul, vinul ori berea, în timp ce scriitorii vremii sfătuiau părinţii să îşi pună copiii să alerge în timpul zilei, astfel încât aceştia să fie prea obosiţi pentru a se masturba înainte de culcare.

Recomandarea îi viza doar pe băieţi, întrucât despre fete se credea că "au o pornire sexuală aproape inexistentă "şi că "doar cele cu probleme psihice ar ceda tentaţiilor masturbării".
Un sfat similar apărea şi în "Psihologia căsătoriei" din 1917, în care scriitorul Walter Gallichan, cel care este considerat pionierul educaţiei sexuale în Marea Britanie, masturbarea provoacă o serie de afecţiuni, inclusiv psihice, şi duce la "distrugerea societăţii".

De ce să eviţi lubrifianţii

Un alt sfat "preţios" datează din 1919, când medicul american Harland William Long sublinia în "O viaţă sexuală sănătoasă" evitarea folosirii lubrifianţilor. Aplicarea acestor substanţe era văzută drept un lucru "murdar", utilizarea lubrifianţilor pentru părţile intime fiind comparată cu "ungerea gurii pentru a face alimentele să alunece uşor".

Sexul şi spălatul pardoselilor

În 1963, în cartea "Ann Landers vorbeşe cu adolescenţii despre sex", autoarea ţine să precizeze că "Activităţile gospodăreşti, în special spălatul pardoselilor, sunt indicate nu doar pentru trupul feminin, ci şi pentru suflet. Şi vă vor diminua apetitul sexual".

Pentru a nu cădea pradă tentaţiilor sexuale, băieţilor li se recomandau următoarele: "Nu citiţi toate prostiile care vă dezvoltă imaginaţia şi vă stimulează sexual. Canalizaţi-vă energiile asupra lucrurilor constructive. Jucaţi fotbal, baschet sau baseball. Jucaţi tenis, golf, ping-pong sau handbal. Îmbunătăţiţi-vă stilul de înot, spălaţi maşina, vopsiţi garajul, construiţi o barcă, faceţi-vă temele, tundeţi gazonul, curăţaţi mansarda".

Citiţi şi:

Cum erau umiliţi public soţii impotenţi în Franţa prerevoluţionară. Procesele publice în care îşi dovedeau virilitatea

Viaţa scandaloasă a unei curtezane. Cine a fost femeia care se oferea goală pe o tavă de argint

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite