Zalău

articolul anterior articolul urmator

Cetăţeni moldoveni depistaţi la muncă ilegală pe şantier. Ce măsuri au dispus autorităţile

0
14 Nov 2019 15:19:35
Autor: Andreea Vilcovschi
Bărbaţii au vârste cuprinse între 18 şi 54 de ani FOTO Arhivă
Bărbaţii au vârste cuprinse între 18 şi 54 de ani FOTO Arhivă

Străinii intraseră legal pe teritoriul României, în baza paşapoartelor şi a acordului de desfiinţare a regimului de viză pentru cetăţenii moldoveni, însă nu au respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă.

10 cetăţeni moldoveni care desfăşurau activităţi fără forme legale au fost depistaţi pe raza judeţului Sălaj în cadrul unei acţiuni derulate miercuri, 13 noiembrie, în care au fost implicaţi mai mult de 40 de poliţişti de la transporturi, ordine publică şi rutieră au fost mobilizaţi în acest demers, organizat sub egida Reţelei Europene a Forţelor de Poliţie Transporturi.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, peste 100 de persoane au fost legitimate, fiind depistaţi şi 10 cetăţeni străini care desfăşurau activităţi fără forme legale. Printre aceştia din urmă, 10 bărbaţi, toţi cetăţeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 18 şi 54 de ani, care lucrau fără aviz de muncă pe un şantier. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinii au intrat legal pe teritoriul României, în baza paşapoartelor şi a acordului de desfiinţare a regimului de viză pentru cetăţenii moldoveni, însă nu au respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă.

Pe numele acestora, poliţiştii de la Imigrări au emis decizii de returnare sub escortă şi a fost instituită interdicţia de intrare în România pentru o perioadă de 6 luni. De asemenea, la finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii firmei se vor dispune măsurile legale conform legii privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, mai spun reprezentanţii IPJ Sălaj.

Mai puteţi citi:

Hackerii au spart mailul Poliţiei Locale Zalău. Ce mesaje au trimis tuturor colaboratorilor instituţiei

Şi-au burduşit cardurile cu 120.000 de lei din fraude bancare. Strategia unor tineri care au sustras bani pentru a cumpăra carburanţi
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările