Cinci lucruri mai puţin cunoscute despre Houdini. Ce şi-a propus să facă după moarte cel mai cunoscut magician al lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Celebrul iluzionist s-a născut în Ungaria
Celebrul iluzionist s-a născut în Ungaria

Houdini şi-a uimit spectatorii prin iluzii şocante, prin numerele fascinante în care sfida moartea sau evada din situaţii aparent imposibile.

Născut în 1874, Harry Houdini a fost un ilizionist american originar din Ungaria, devenit, la un moment dat, cel mai popular om din lume. El şi-a câştigat celebritatea prin numerele sale incredibile de evadare. Iată câteva lucruri mai puţin cunoscute despre magicianul care a făcut istorie.

Houdini nu a fost numele său adevărat

Houdini s-a născut în Budapesta, în 1874, într-o familie de evrei şi a avut şase fraţi. Numele său real a fost Erik Weisz, transformat, patru ani mai târziu, când familia lui s-a mutat în Statele Unite în Ehrich Weiss. Când a devenit iluzionist, şi-a schimbat numele în Harry Houdini, după cel al magicianului francez Jean Eugène Robert-Houdin.

Unul dintre primii piloţi privaţi din lume

În timpul turneului pe care l-a făcut în Europa în 1909, şi-a achiziţionat un biplan produs în Franţa. Pasionat de aviaţie, însă Houdini nu-şi putea lua gândul de la o călătorie printre nori. Din nefericire, primul său zbor a fost cu ghinion, pentru că magicianul s-a accidentat. Incidentul nu l-a împiedicat să îşi îndeplinească visul, de a deveni un pionier al aviaţiei în Australia. A reuşit să intre în istoria aviaţiei drept primul om care a efectuat un zbor controlat în Australia.

Şi-a propus să trimită un mesaj din viaţa de apoi

Houdini i-a promis soţiei sale că după ce va muri, va încerca să o contacteze de pe lumea cealaltă, trimiţându-i, într-un fel sau altul, mesajul "Rosabelle - crede". "Rosabelle" era cântecul preferat al consoartei sale, Bess Houdini. După moartea lui, femeia a aşteptat în zadar timp de un deceniu sperând că mesajul răposatului soţ va ajunge la ea. "Zece ani sunt suficienţi pentru a aştepta un bărbat", a spus ea, dezamăgită că nu a reuşit să intre în contact cu Houdini.

"Regele cătuşelor", prima lui poreclă

Harry Houdini şi-a petrecut prima parte a carierei călătorind pentru a lua parte la diverse carnavaluri şi spectacole de comedie, fără a se bucura, însă, succes. Se pregătea să se reorienteze şi să predea lecţii de iluzionism magicienilor în devenire, când a fost remarcat de către Martin Beck, un magnat al teatrelor de vaudeville. Acesta a văzut potenţialul de spectacol în numărul de evadare a lui Houdini şi l-a poreclit "regele cătuşelor".

Spectacole gratuite pentru soldaţi

Houdini obişnuia să meargă pe Frontul de Vest, în timpul Primului Război Mondial, pentru a-i distra pe soldaţi cu trucurile sale şi a le creşte moralul. În plus, le oferea lecţii despre cum ar putea să se salveze de pe o navă care se scufundă, în situaţia în care ar fi atacaţi, şi cum să evadeze dacă vor fi capturaţi de către armata germană.

Citiţi şi:

Povestea inventatorului genial chinuit de o boală psihică. A fost obsedat de microbi şi de cifra 3

Patru decese neobişnuite ale unor filozofi celebri. Gânditorul care a murit înecat cu balegă

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite