Competiţie caritabilă pentru familia unui fost arbitru. Numele grele din sportul românesc care s-au alăturat demersului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul este unul cu tradiţie, ajuns la a XVI-a ediţie, şi include atât o competiţie de minifotbal, cât şi licitaţii de tricouri şi o tombolă.

Ediţia a XVI-a a tradiţionalei competiţii caritabile Memorialului "Radu Gog" are loc între 10 şi 12 ianuarie, în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv "Avram Iancu" Zalău. Evenimentul este organizat de către Asociaţia Club Sportiv Cavalerii, ca un omagiu adus arbitrului sălăjean Radu Gog, decedat în 2003, la doar 24 de ani, într-un accident de maşină.

Pe lângă turneul de minifotbal la categoriile open, old-boys şi juniorilor, manifestarea va include, şi în acest an, o acţiune caritabilă, prin care organizatorii vor să întindă o mână de ajutor văduvei şi fiicelor lui Radu Gog. Nume mari ale sportului românesc s-au alăturat acestui demers de suflet, donând tricouri cu autografe ce vor fi scoase la licitaţie.

Cel mai titrat fotbalist român - Miodrag Belodedici, antrenorul Mircea Rednic, cea mai bună voleibalistă din România - Nneka Onyejekwe, luptătorul Sandu Lungu şi fotbaliştii Ionuţ Nedelcearu, George Ţucudean, Alexandru Cicaldau sunt doar o parte dintre sportivii care şi-au donat tricourile pentru un scop caritabil, banii obţinuţi din licitarea echipamentelor urmând să fie donaţi soţiei şi celor două fiice ale antrenorului.

Cine a fost Radu Gog

Radu Gog s-a născut în 19 iunie 1978, a fost absolvent al Liceului Pedagogic ,,Gheorghe Şincai', al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii ,,Babeş-Bolyai' Cluj-Napoca (anul 2000) şi al masteratului în Relaţii Internaţionale (anul 2002). Era înscris la cursurile de doctorat în Integrarea României în Europa. Ca arbitru, şi-a început activitatea ca stagiar în 1995, iar un an mai târziu a obţinut categoria a II-a. în 1999 a trecut cu brio examenul pentru categoria I, iar din 2000 a făcut parte din lotul arbitrilor divizionari. A arbitrat peste 300 de partide de fotbal, dintre care 40 în Divizia C. S-a remarcat pe plan profesional, dar şi sportiv, unde era considerat unul dintre cei mai talentaţi arbitri din cadrul Comisiei Judeţene a Arbitrilor Sălaj. Vârsta şi calităţile sale îl recomandau ca pe un adevărat arbitru de perspectivă. Din păcate, toate visurile acestui tânăr plin de virtuţii s-au năruit în noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2003, când a fost victima unui tragic accident de circulaţie petrecut în localitatea Ciumărna, de lângă Zalău.

Citiţi şi:

Gest impresionant făcut de Adrian Hădean. Cum a ajuns celebrul chef să îşi doneze ziua de naştere pentru nişte campioni

Povestea unui român care a alergat la Maratonul de la Chicago pentru bolnavii de cancer

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite