Concurs de istorie pentru liceeni. Premiul pus la bătaie: o excursie în cetatea Romei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai buni cinci elevi vor vizita Roma FOTO ISJ Sălaj
Cei mai buni cinci elevi vor vizita Roma FOTO ISJ Sălaj

Liceenii pasionaţi de istorie pot participa la un concurs cu tema Marii Uniri, cei mai pregătiţi cinci competitori urmând să fie răsplătiţi cu o excursie în cetatea Romei.

În Anul Centenarului, Episcopia Greco-Catolică de Oradea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj organizează un concurs de istorie, pe tema Marii Uniri, dedicat elevilor din clasele IX-XII. "Contribuţii sălăjene la Marea Unire"  îşi propune "valorificarea potenţialului intelectual al elevilor, dar şi printr-o abordare intercurriculară, îmbinând cunoştinţele acumulate la orele de Istorie cu talentul şi abilităţile lor", susţin organizatorii.

Potrivit acestora, competiţia are ca obiective formarea şi dezvoltarea capacităţii de comunicare utilizând limbajul istoric, dezvoltarea sentimentului patriotic, cunoaşterea în profunzime a evenimentele care au stat la baza realizării Marii Uniri şi semnificaţia acestui fapt măreţ, stimularea creativităţii şi interesului elevilor faţă de aprofundarea unor teme de interes naţional, dar şi descoperirea unor oportunităţi în cercetarea istoriei ca sursă a învăţării permanente.

Înscrierile se fac până în 15 martie, la adresa de e-mail: marius.ghilea@yahoo.fr, cu menţionarea numelui şi prenumelui elevului, a unităţii de învăţământ, clasei şi a numelui profesorului de istorie, precum şi coordonatele de contact: adresă de poştă electronică, telefon.

Competiţia va cuprinde o etapă locală, pe liceu, ce se va desfăşura în 24 martie, la Colegiul Naţional “Simion Bărnuţiu” din Şimleu Silvaniei şi Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău (rezultatele urmând să fie comunicate în 12 aprilie) şi o etapă judeţeană, în 28 aprilie, găzduită de Colegiul Tehnic “API” Zalău. Autorii celor mai bune cinci lucrări vor fi premiaţi cu o excursie de şapte zile la Roma, în perioada vacanţei de vară.
Ambele etape vor consta într-o lucrare scrisă, concurenţii trebuind să răspundă la un număr de trei subiecte elaborate de Comisia concursului, în 90 minute.

Vă mai recomandăm:

Satul lui Iuliu Maniu a votat Declaraţia de Unire cu Republica Moldova. „Maniu şi-a dorit ca toţi românii să trăiască într-o Românie întregită“

O zi din viaţa lui Iuliu Maniu descrisă de Corneliu Coposu. Documentul inedit din Arhivele CNSAS

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite