Zalău

articolul anterior articolul urmator

Consiliul Judeţean şi-a golit fondul de rezervă alocând bani "în compensare" primăriilor lăsate pe dinafară de Guvern

0
26 Apr 2012 11:59:36
Autor: Olimpia Man
Proiectul a trecut cu 16 voturi "pentru" şi 14 "împotrivă"
Proiectul a trecut cu 16 voturi "pentru" şi 14 "împotrivă"

La capătul unor dispute aprinse, purtate însă pe un ton destul de jos şi neconvingător, consilierii judeţeni au aprobat, cu 16 voturi pentru şi 14 împotrivă, alocarea sumei de 1,4 milioane de lei primăriilor care au fost lăsate pe dinafară de Guvern, la hotărârea prin care a dat bani aproape exclusiv primăriilor conduse de primari PDL şi UDMR.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Tiberiu Marc, a declarat, fără ocolişuri, că prin iniţierea acestui proiect de hotărâre a dorit să refacă "echilibrul rupt prin hotărârea de guvern de acum trei săptămâni, prin care, fără nicio explicaţie, 33 de primării din judeţ au primit bani, iar 28 nu". "Nu suntem naivi şi ne dăm sama de specificul acestei perioade, dar a ţine la dispoziţia judeţului această sumă pentru eventualitatea în are se va întâmpla vreo nenorocire înseamnă a rămâne cu bani în condiţiile în care sunt primării cu dificultăţi şi chiar cu conturile blocate", a completat Marc.

Vizavi de reacţia vicepreşedintelui CJ, Csoka Tiberiu, membru UDMR, care a declarat că hotărârea de alocare a acestor vani nu ar fi legală, Marc a precizat că "nu există nicio virgulă în plus faţă de motivarea Guvernului. Deci, dacă hotărârea Guvernului este legală, şi hotărârea noastră este legală. De altfel, ea poartă semnătura secretarului judeţului şi nu am motive să mă îndoiesc de legalitatea ei", a adăugat el.

Referitor la punctul de vedere al grupului de consilieri PDL, exprimat de Mirel Olăhuţ, care a sugerat că ar fi mai bine să se folosească aceşti bani pentru răscumpărarea imobilului în care funcţionează secţia de Dermatologie - Venerologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, câştigată în instanţă de foştii proprietari, preşedintele Consiliului Judeţean a explicat că acest lucru nu este posibil deoarece proprietarul nu doreşte să vândă clădirea.

La capătul acestor discuţii, purtate pe un ton relativ calm, proiectul a fost suspus aprobării consilierilor judeţeni. 16 dintre ei au votat "pentru", adică cei din PSD şi PNL, iar 14 "împotrivă" - consilierii UDMR şi PDL.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările