Zalău

articolul anterior articolul urmator

Contestaţii pe bandă rulantă la Bac în Sălaj. La ce probă au fost cei mai mulţi nemulţumiţi

0
1 Jul 2020 17:22:37
Autor: Andreea Vilcovschi
Sute de candidaţi au fost nemulţumiţi de notele obţinute FOTO Arhivă
Sute de candidaţi au fost nemulţumiţi de notele obţinute FOTO Arhivă

Notele obţinute la sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului i-a nemulţumit pe sute de candidaţi. Aceştia îşi vor afla rezultatele finale în 5 iulie.

În judeţul Sălaj, după afişarea primelor rezultate obţinute de candidaţii prezenţi la probele  din sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului de Bacalaureat au fost depuse 689 contestaţii, anunţă Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.
Din acest total, 262 au vizat notele la proba scrisă de Limba şi literatura română, 226,  proba obligatorie a profilului 226, 195 proba la alegere a profilului şi a specializării, iar şase, proba de Limba şi literatura maternă 6.

Nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Lucrărle contestate vor fi recorectate în perioada 1-4 iulie, rezultatele finale urmând a fi publicate, duminică, 5 iulie.

În judeţul Sălaj şi-au luat Bac-ul 1.072 de candidaţi din totalul celor 1.779 prezenţi în sălile de examen, ceea ce înseamnă o rată de promovare de 60,26%, cu un procent mai mică decât în 2019. Trei liceeni au luat 10 pe linie. La proba de Limba şi literatura română s-au înregistrat 40 de note de 10, la proba de Limba şi literatura maternă, 16 de 10, la proba obligatorie a profilului, 80 de candidaţi au luat nota maximă, în timp ce la proba la alegere a profilului şi a specializării au fost 103 de 10.

Citiţi şi:

Topul liceelor din Sălaj la Bacalaureat. Unde s-au înregistrat cele mai mari procente de promovare

Rezultate BAC 2020 Sălaj. Trei candidaţi au obţinut media 10

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii