Zalău

articolul anterior articolul urmator

Cristian Tudor Popescu, ocărât de preoţi pentru criticarea Patriarhului Daniel: „Iadul şi-a trimis mesagerii pe pământ“

100
30 Oct 2020 14:16:19
Autor: Andreea Vilcovschi
Vicarul Sălajului (primul din dreapta) îl atacă pe Cristian Tudor Popescu Sursa Facebook Ionuţ Pop
Vicarul Sălajului (primul din dreapta) îl atacă pe Cristian Tudor Popescu Sursa Facebook Ionuţ Pop

Vicarul Episcopiei Salajului, preotul Ionuţ Pop, a avut o reacţie dură la adresa jurnalistului Cristian Tudor Popescu, după articolul acestuia "Satana în sutană".

Preotul Ionuţ Pop, vicar al Episcopiei Sălajului, a postat pe pagina sa de Facebook un text intitulat "Ortodoxia şi România merg mereu împreună! Suntem alături de PF Părinte Patriarh!", presărat cu vorbe de ocară şi apelative dure la adresa jurnalistului Cristian Tudor Popescu.

Reacţia preotului sălăjean vine în urma editorialului "Satana în sutană", în care gazetarul îi critică aspru pe Patriarhul Daniel. Vicarul îl numeşte pe omul de presă "un personaj care suferă cronic de o patologie psihiatrică dintre cele mai severe dublată şi de o afecţiune de etiologie demonică", atribuindu-i apelative precum "creatură", "smintit" ori "ateu". 

În acelaşi timp, preotul îşi apără superiorul: "Cuvântul şi discursul Patriarhului nu numai că a fost aşteptat de toată suflarea creştinească, dar a fost şi binevenit pe fondul unor timide reacţii bisericeşti, în general, în faţa multelor palme încasate de sacerdoţi şi de păstoriţii lor din partea Puterii laice... 

Pentru atâta lucru, smintitul şi ateul CTP şi-a permis cu o mizerabilitate a limbajului incredibil de ireverenţioasă, să scoată din tomberonul inimii sale, cu o gură transformată în container, cele mai mari gunoaie lingvistice care erau depozitate acolo..." 

Preotul Ionuţ Pop aruncă săgeţi în direcţia tuturor celor care atacă Biserica Ortodoxă şi pe reprezentanţii ei: "Observăm în ultima vreme o virulenţă a îndrăciţilor care atacă Biserica, ierarhia şi preoţimea, care ne face să credem că iadul şi-a trimis mesagerii pe pământ ca să spurce şi ce-a mai rămas sfânt şi neîntinat în poporul acesta: credinţa şi sufletul românilor".

Revenind la editorialul incriminat, vicarul eparhial condamnă limbajul folosit, catalogându-l drept trivial: "Această atitudine ofensatoare de cea mai joasă speţă a imoralităţii frizează nebunia, este vecină cu schizofrenia şi soră cu demonismul".

Mai mult, el sugerează sancţionarea celor care aduc insulte feţelor bisericeşti: "Reacţiile acestor fiinţe degenerate care se manifestă tot mai vizibil într-o societate decadentă ar trebui amendate şi dezavuate atât de opinia publică, dar şi de organismele Statului care ar trebui să se autosesizeze şi să sancţioneze penal aceste insulte şi calomnii la adresa feţelor bisericeşti ce vin ca nişte dejecţii pe canalele media dinspre cele mai decăzute fiinţe din punct de vedere moral care vehiculează vitriolant spaţiul public".

Preotul se declară jignit de textul publicat de Cristian Tudor Popescu, apreciind că "aceste personaje ar trebui repudiate de opinia publică şi trase la răspundere juridică, drept care conjur pe cei abilitaţi să se autosesizeze şi să sancţioneze aceste derapaje de limbaj şi de conduită socială".

Vă mai recomandăm:

Cum au ajuns autorităţile publice să cumpere 1.150 de rucsacuri pentru tinerii credincioşi ortodocşi
 
Sediul de un milion de euro al Episcopiei Sălajului, inaugurat în prezenţa Patriarhului României

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

leuldinpanjshir99
30.10.2020, 14:21:07

Dar cat de divini si angelici or fi shpagarii, pederastii si securistii din randurile pokilor?

+22 (42 voturi)
Andrei Adrian
30.10.2020, 14:23:24

Mai tineti minte telegramele de adeziune trimise Tovarasului? Exact asta vedem si aici...

+22 (40 voturi)
mitrut
30.10.2020, 14:26:55

Ca si ciuma rosie, ciuma in sutana il apara pe capo di tuti capi.

+8 (26 voturi)
muresan anna
30.10.2020, 14:27:28

Prin postarile fetelor bisericesti arata de fapt cat sunt de umili,credinciosi si iertatori.Cred ca este sufiecient.

+3 (19 voturi)
Lucifer
30.10.2020, 14:28:32

Satana nu este numai în sutană, ci este şi în straie de jurnalişti.....

-10 (32 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările