Cum faci cea mai gustoasă mâncare de carne cu arpacaş. Reţeta unui gastronom celebru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acest fel de mâncare se serveşte cu murături FOTO Mircea Groza
Acest fel de mâncare se serveşte cu murături FOTO Mircea Groza

Arpacaşul este un produs alimentar obţinut prin decorticarea boabelor de grâu, fiind bogat în magneziu, fier, vitamine şi proteine. Poate fi folosit cu succes în diverse preparate, de la colivă, la salate, garnituri ori feluri principale.

Pentru mâncarea de carne cu arpacaş, după reţeta gastronomului sălăjean Mircea Groza, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: carne de porc, ceapă, ardei, arpacaş, sare, boia dulce, piper, pătrunjel verde

Tăiaţi ceapa cubuleţe, tocaţi ceapa şi ardeiul. Căliţi ceapa în ulei, la foc mic, amestecând pentru a nu se arde, presăraţi sare, puneţi ardeiul şi lăsaţi să se înmoaie.

Adăugaţi cubuleţele de carne, le rumeniţi uşor pe toate părţile, completaţi cu o linguriţă de boia dulce, după care turnaţi apă caldă cât să acopere carnea. Lăsaţi să fiarbă la foc molcom, iar când carnea s-a gătit, adăugaţi arpacaşul spălat în prealabil în mai multe ape. Completaţi cu două căni de apă caldă şi săraţi după gust.

Lăsaţi să fiarbă încet, sub capac, încă aproximativ un sfert de oră, până când arpacaşul se umflă şi "înfloreşte". Nu îl lăsaţi mai mult, pentru că se va zdrobi.

mancare de carne cu arpacas foto mircea groza

Când mâncarea este gata, presăraţi piper măcinat şi pătrunjel verde tocat, apoi amestecaţi.
Serviţi cu murăturile preferate. Poftă bună!

Mai puteţi citi:

Gusturile minunate de pe vremea bunicii. Reţeta savuroasei topale de pui cu ciuperci

Reţetă simplă de post din Ardeal. Cum se prepară şi ce gust are reţeta de tomnaji în moare

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite