Cum faci cea mai bună tocăniţă de porc. Ingredientele care îi vor da un gust desăvârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tocanita de porc cu usturoi verde

Un fel de mâncare simplu, dar plin de arome, pentru care aveţi nevoie doar de câteva ingrediente şi cu care nu veţi da greş la masa de prânz.

Tocăniţa de porc cu ceapă şi usturoi verde este o mâncare foarte gustoasă şi rapid de preparat, ce îmbină savoarea cărnii, cu aroma usturoiului. Iată reţeta gastronomului sălăjean Mircea Groza:

Ingrediente:
Carne macră de porc, fără os, o legătură de ceapă verde şi o legătură de usturoi verde, o lingură de boia dulce, o lingură de făină, sare, piper, ulei, pătrunjel verde

Mod de preparare:
Începeţi prin a porţiona carnea în cubuleţe, peste care presăraţi sare şi piper, precum şi o lingură generoasă de făină, şi amestecaţi. Mărunţiţi ceapa şi usturoiul, apoi puneţi-le la călit într-o cratiţă cu ulei, având grijă să nu se ardă. Când s-au înmuiat, adăugaţi carnea şi amestecaţi, iar când îşi schimbă culoarea, puneţi o lingură de boia dulce. Luaţi cratiţa de pe foc, pentru ca boiaua să nu se ardă, şi stingeţi cu puţină apă rece. Puneţi din nou la fiert, la mic molcom, şi continuaţi să adăugaţi apă cât să acpere carnea. Lăsaţi să clocotească şi amestecaţi din când în când, ca să nu se prindă de fundul vasului. Săraţi şi piperaţi după gust, iar când carnea este fiartă, daţi un plus de savoare preparatului cu o mână de pătrunjel verde tocat.

Ca garnitură pentru acest fel de mâncare faceţi un piure de cartofi, preparat după următoarea reţetă: curăţai de coajă câţiva cartofi albi, făinoşi, apoi fierbeţi-i în apă cu sare şi cu câteva fire de pătrunjel verde. După ce i-aţi scurs, adăugaţi peste cartofi pătrunjel proaspăt tocat, sare, o lingură generoasă de smântână şi o alta de unt, apoi pisaţi. Pentru o textură mai omogenă, turnaţi şi puţin lapte.
În loc de piure, puteţi face mămăligă. Indiferent de garnitura aleasă, optaţi pentru o salată delicioasă de salată verde, usturoi verde şi ridichi, cu o vinegretă preparată din apă, sare, zahăr, oţet şi mărar verde tocat.

Vă mai recomadăm:

Cea mai simplă reteţă de salată de ouă. Cum se găteşte rapid deliciosul preparat

Cum se prepară gustoasa topală de găină cu gârtene. Reţeta originală în dulcele glas ardelenesc

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite