Cum faci cei mai buni ardei umpluţi. Două reţete care-ţi lasă gura apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ardeii umpluţi sunt una dintre mâncărurile nelipsite din bucătărie. Cunoscutul gastronom sălăjean Mircea Groza oferă cititorilor "Adevărul" două reţete uşoare, dar la fel de savuroase.

Ingrediente pentru reţeta de ardei umpluţi cu carne de pui:  un pui (pentru supă veţi folosi doar spatele, aripile, gâtul, capul şi oasele pulpelor, iar pentru umplutura ardeilor, carnea pulpelor), morcov, pătrunjel, ţelină, ceapă, ardei, frunze de ţelină, sare, boabe de piper.

Opăriţi carnea, apoi puneţi-o la fiert împreună cu legumele într-o oală. Păstraţi focul mic, pentru a fi siguri că veţi obţine o supă limpede.

Între timp, tăiaţi o ceapă şi un ardei roşu în bucăţi mari, le căliţi în ulei, până se înmoaie, după care le daţi prin maşina de tocat. Le puneţi, din nou, în cratiţa în care le-aţi călit şi adăugaţi carnea de pe pulpe, tocată în prealabil, sare, piper, pătrunjel verde tocat şi răzălăi (paste de casă de dimensiuni mici) opăriţi. Amestecaţi totul, apoi umpleţi ardeii pe care i-aţi curăţat de seminţe.

Strecuraţi supa, adăugaţi ardeii umpluţi în zeamă şi lăsaţi să fiarbă tot la foc molcom. Când ardeii se ridică la suprafaţă înseamnă că mânacarea este gata. Completaţi cu morcovii fierţi şi tăiaţi rondele.

Imagine indisponibilă

Dacă ţineţi post, pregătiţi o supă doar cu zarzavaturi, în timp ce pentru ardei folosiţi o umplutură pe bază de ciuperci, preparată în felul următor: tocaţi mărunt o ceapă, tăiaţi cuburi un ardei, daţi pe răzătoare doi morcovi şi le căliţi în ulei. Săraţi şi piperaţi, presăraţi puţin cimbru uscat, adăugaţi hribii tăiaţi mărunt şi o roşie dată pe răzătoare. Lăsaţi să se gătească, iar la final puneţi boia dulce şi frunze de pătrunjel şi mărăr, precum şi o mănă de orez. Umpleţi ardeii cu acest amestec şi daţi la fiert în supa de zarzavat, în care adăugaţi, spre final, şi o cană de suc de roşii.

Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Cea mai gustoasă ciorbă de cartofi. Ingredientele care o scot din anonimat

Reţeta perfectă de prânz în perioada postului. Secretul unei ciorbe cu vitamine şi savoare

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite