Cum faci o delicioasă ciorbă de vară cu păstăi. Combinaţia perfectă de arome
0Pentru că este vremea păstăilor, gastronomul sălăjean Mircea Groza ne recomandă să profităm din plin de această legumă bogată în vitamine.
Ingrediente: păstăi şi boabe proaspete de fasole, un ardei, morcov, rădăcină de ţelină şi pătrunjel, ceapă, cimbru verde, o cană de suc de roşii, trei-patru căţei de usturoi, frunze de ţelină, sare, boia dulce, făină, ulei.
Spălaţi fasolea, rupeţi păstăile în bucăţi potrivite, apoi puneţi-le la fiert împreună cu boabele într-o oală cu apă şi sare. Adăugaţi un ardei întreg, frunze de ţelină şi trei fire de cimbru verde. Separat, curăţaţi zarzavatul şi ceapa, tocaţi-le. Într-un alt vas, turnaţi ulei, căliţi ceapa la foc mic, amestecând uşor, puneţi apoi zarzavatul, iar după un minut sau două, o lingură de făină. Continuaţi să amestecaţi şi stingeţi cu o cană cu apă rece. Puneţi o linguriţă de boia dulce şi lăsaţi să fiarbă adăugând apa în care a fiert fasolea.
Când legumele sunt fierte, adăugaţi în zeamă o cană cu suc de roşii în care aţi zdrobit trei-patru căţei de usturoi. Mai daţi un clocot-două, completaţi cu sare şi piper după gust.
Poftă bună!
Vă mai recomandăm: