Cum faci o delicioasă ciorbă de vară cu păstăi. Combinaţia perfectă de arome

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că este vremea păstăilor, gastronomul sălăjean Mircea Groza ne recomandă să profităm din plin de această legumă bogată în vitamine.

Ingrediente: păstăi şi boabe proaspete de fasole, un ardei, morcov, rădăcină de ţelină şi pătrunjel, ceapă, cimbru verde, o cană de suc de roşii, trei-patru căţei de usturoi, frunze de ţelină, sare, boia dulce, făină, ulei.

Spălaţi fasolea, rupeţi păstăile în bucăţi potrivite, apoi puneţi-le la fiert împreună cu boabele într-o oală cu apă şi sare. Adăugaţi un ardei întreg, frunze de ţelină şi trei fire de cimbru verde. Separat, curăţaţi zarzavatul şi ceapa, tocaţi-le. Într-un alt vas, turnaţi ulei, căliţi ceapa la foc mic, amestecând uşor, puneţi apoi zarzavatul, iar după un minut sau două, o lingură de făină. Continuaţi să amestecaţi şi stingeţi cu o cană cu apă rece. Puneţi o linguriţă de boia dulce şi lăsaţi să fiarbă adăugând apa în care a fiert fasolea.

Imagine indisponibilă

Când legumele sunt fierte, adăugaţi în zeamă o cană cu suc de roşii în care aţi zdrobit trei-patru căţei de usturoi. Mai daţi un clocot-două, completaţi cu sare şi piper după gust.

Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite