Cum faci o mâncare rapidă şi gustoasă pe bază de măcriş. Reţeta simplă cu care nu dai greş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serviţi alături de o bucată de carne FOTO Facebook.com/Mircea Groza
Serviţi alături de o bucată de carne FOTO Facebook.com/Mircea Groza

Pentru că ne aflăm în plin sezon al verdeţurilor, celebrul gastronom sălăjean Mircea Groza ne recomandă un preparat simplu, dar gustos, care ne permite să ne bucurăm de beneficiile măcrişului.

Ingrediente: măcriş, ceapă şi usturoi verde, lapte, smântână, ulei, făină, sare, piper, mărar.

Spălaţi bine frunzele de măcriş, opăriţi-le în apă cu sare şi lăsaţi-le la scurs într-o sită. Când s-a răcit, tocaţi măcrişul mărunt.

Tocaţi mărunt o legătură de ceapă verde şi trei fire de usturoi verde, căliţi-le într-o lingură de ulei, iar când s-au înmuiat, adăugaţi o lingură de făină. Amestecaţi, având grijă să nu se ardă. Săraţi, piperaţi, apoi stingeţi totul cu lapte rece adăugat treptat, până când obţineţi un sos grosuţ.

Când începe să clocotească, puneţi măcrişul mărunţit, amestecând continuu. Lăsaţi să mai fiarbă, pentru a se amesteca aromele. La final, completaţi cu o lingură generoasă cu smântână, aşteptaţi să mai dea un clocot, apoi mâncarea este gata. Pentru un plus de savoare, presăraţi mărar verde, tocat.
Serviţi ca garnitură lângă o bucată de carne.

Mai puteţi citi:

Reţetă cu verdeţuri de primăvară. Cum faci cea mai gustoasă mâncare de leurdă, urzici şi spanac

Gustarea perfectă la iarbă verde: cum să faci cea mai bună slănină friptă

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite