Cum faci rapid salata de cartofi cu sfeclă roşie. Ingredientele preparatului savuros

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar câteva ingrediente şi fără prea multă bătaie de cap veţi pregăti un delicios fel de mâncare, pe care îl puteţi servi ca atare sau alături de o bucată de carne.

Cartoful şi sfecla roşie sunt legume versatile şi pot fi preparate în diverse moduri, inclusiv combinate. Pentru varianta din urmă, puteţi încerca reţeta cunoscutului gastronom sălăjean, Mircea Groza.

Ingrediente: cinci ouă, trei-patru cartofi, sfeclă roşie, ceapă verde sau uscată, trei castraveţi muraţi, câteva linguri de maioneză, pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Fierbeţi în coajă cartofii şi sfecla, apoi daţi-le pe răzătoare. Procedaţi la fel şi cu patru dintre ouă, mărunţiţi ceapa şi castraveţii muraţi.

Condimentaţi cartofii cu sare şi piper, apoi amestecaţi-i cu ceapa; separat preparaţi sfecla, peste care puneţi după gust apă, oţet, sare, zahăr, seminţe de chimen şi puţin hrean dat pe răzătoare. Pregătiţi maioneza dintr-un gălbenuş crud, unul fiert şi ulei, peste care adăugaţi la final o lingură-două de smântână grasă.
Într-un castron aşezaţi totul în straturi, începând cu cel de cartofi şi alternând cu castraveţii muraţi, sfecţa, ouăle fierte şi cartofi, asigurându-vă că între fiecare două straturi aţi întins maioneză. Peste ultimul strat de cartofi unşi cu maioneză presăraţi un ou fiert răzălit şi pătrunjel verde.

Salata se poate servi ca atare sau alături de friptură, şniţel, cârnat prăjit sau o bucată de şuncă afumată şi fiartă.
Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Cum faci chiftelele cu ciuperci. Deliciul culinar pe care trebuie să îl încerci

Secretul unei tocăniţe de cartofi aromate. Cum să prepari rapid o mâncare delicioasă

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite