Cum sunt încurajaţi tinerii să fie mai interesaţi de propria sănătate mentală şi stare de bine. Proiectul lansat de un grup de liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 10 conferinţe sunt programate a se desfăşura până în luna mai, evenimentele propunându-şi să crească interesul tinerilor faţă de propria sănătate mentală şi stare de bine.

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani din Zalău sunt invitaţi de voluntarii Clubului Impact Lego de la Colegiu Naţional "Silvania" la o serie de conferinţe interactive de dezvoltare personală, ce vor fi susţinute de psihologi specializaţi din Zalău şi Cluj-Napoca. Potrivit unui comunicat de presă al reprezentanţilor Clubului, proiectul intitulat "Eu şi mintea ta" îşi propune să crească interesul tinerilor faţă de propria sănătate mentală şi stare de bine şi include, până în luna mai, 10 astfel de conferinţe, două fiind organizate deja. Una a fost susţinută de psihologul clinician Laura Ianchiş, care le-a vorbit tinerilor despre gânduri şi modul în care gândurile ne modelează realitatea şi perspectiva asupra vieţii. Cea de-a doua întâlnire a avut-o ca invitată pe Raluca Anton, doctor în psihologie, care le-a povestit adolescenţilor despre iubire şi despre ştiinţa din spatele relaţiilor.

La finalul acestei săptămâni, mai exact sâmbătă, 7 martie, voluntarii Impact au invitat-o în faţa tinerilor din Zalău pe Smaranda Stan, psiholog, psihoterapeut pozitivist şi terapeut relaţional Imago. În cadrul acestei conferinţe, intitulată "Între selfie şi myself", psihologul le va dezvălui celor prezenţi cât din ceea ce arătăm celor din jur este adevăr şi cât acoperim cu măşti.

"În perioada următoare, pe tinerii din Zalău îi aşteaptă o multitudine de întâlniri cu alţi psihologi şi consilieri şcolari, pe teme diverse legate de alegerile pe care le fac, comportamentul emoţional, dar vor avea parte şi de discuţii despre cele mai întâlnite probleme cu care se confruntă - anxietatea şi depresia", se arată în comunicatul de presă.

Mişcarea de tineri IMPACT este un club de voluntariat care identifică probleme reale din comunitate şi găseşte soluţii creative pentru rezolvarea lor. Programul Impact este iniţiat de către Fundaţia Noi Orizonturi, iar  misiunea acestuia  este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate şi învăţare prin proiecte în folosul comunităţii. Clubul Impact LEGO activează în cadrul Colegiului Naţional „Silvania” şi numără 42 de voluntari, coordonaţi de profesoara Iulia Florian şi Meda Morariu.

Printre proiectele derulate în ultimii ani se numără "Gusturi vechi cu IMPACT azi", în cadrul căruia au fost tipărite 700 de broşuri cu reţete tradiţionale româneşti, ungureşti şi slovace de pe plaiurile sălăjene; "Pe Meseş hai-hui cu harta’n cui”, finalizat prin reamenajarea traseului turistic de pe Meseş "Izvorul Salamandrelor”; "Tineri cu SCOP”, care a adus în faţa tinerilor din judeţ patru tineri de excepţie ai Sălajului.

Mai puteţi citi:

Agenţii schimbării. Tinerii care vor să transforme comunitatea - FOTO

Eleva de liceu care a pus pe picioare o afacere socială grozavă: procură hrană colegilor şi-i trimite pe copiii sărmani în excursii

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite