Zalău

articolul anterior articolul urmator

Cum şi-au împărţit partidele primăriile din Sălaj. PNL, învingător în mediul rural

0
29 Sep 2020 10:24:06
Autor: Andreea Vilcovschi
PNL a câştigat 27 din cele 61 de primării din Sălaj FOTO Andreea Vilcovschi
PNL a câştigat 27 din cele 61 de primării din Sălaj FOTO Andreea Vilcovschi

În urma alegerilor din 27 septembrie, în Sălaj, PNL a reuşit să câştige o singură primărie de oraş, din cele patru existente. În schimb, a convins electoratul din 26 de comune.

Marele câştigător al scrutinului din 27 septembrie, în judeţul Sălaj, este PNL, ai cărui candidaţi s-au impus în 27 de primării, faţă de 21 câte erau înainte. De asemenea, liberalii au reuşit să câştige, după 16 ani de dominaţie PSD, şefia Consiliului Judeţean Sălaj, prin Dinu Iancu Sălăjanu. De asemenea, le-au "suflat" social-democraţilor cinci primării, dar au pierdut trei în faţa PSD, UDMR şi USR-PLUS.

În mediul urban, PNL a învins doar în oraşul Şimleu Silvaniei, prin candidatul independent pe care l-au susţinut - Septimiu Cătălin Ţurcaş.

Liberalii au mai câştigat 26 de primării de comune, în Agrij, Băbeni, Bălan, Benesat, Cizer, Creaca, Crişeni, Cuzăplac, Dragu, Fildu de Jos, Gâlgău, Gârbou, Hida, Horoatu Crasnei, Ileanda, Lozna, Marca, Măerişte, Năpradea, Plopiş, Românaşi, Rus, Someş Odorhei, Surduc, Valcău de Jos şi Zimbor.
PSD are 16 primari Zalău, Jibou, Bănişor, Bobota, Buciumi, Chieşd, Cristolţ, Halmăşd, Letca, Meseşenii de Jos, Mirşid, Poiana Blenchii, Sîg, Sânmihaiu Almaşului, Şimişna şi Treznea. Tot 16 au şi cei de la UDMR, în Cehu Silvaniei, Almaşu, Bocşa, Boghiş, Camăr, Carastelec, Coşeiu, Crasna, Dobrin, Hereclean, Ip, Pericei, Sălăţig, Sărmăşag, Şamşud şi Vârşolţ.

Lista câştigătorilor de la alegerile din 27 septembrie este completată de un independent, în fruntea comunităţii din Nuşfalău, şi de un reprezentant al Alianţei USR-PLUS, la Zalha.

Vă mai recomandăm:

Ionel Ciunt câştigă un nou mandat de primar al Zalăului. Scorul cu care şi-a zdrobit adversarii

Liberalii câştigă CJ Sălaj, după 16 ani de dominaţie PSD. Dinu Iancu Sălajanu, noul preşedinte

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările