Zalău

articolul anterior articolul urmator

Descoperire explozivă: "bombe" gigant găsite într-un centru de colectare a fierului vechi

0
4 Mar 2012 10:40:11
Autor: Olimpia Man
Proiectilul gigant a fost găsit într-un centru de colectare a fierului vechi (foto arhivă)
Proiectilul gigant a fost găsit într-un centru de colectare a fierului vechi (foto arhivă)

Un proiectil uriaş, de calibru 152 de milimetri, şi o bombă aruncător de calibru 60 de milimetri au fost descoperite de un poliţist într-un centru de colectare a fierului vechi. În cazul unei manevrări greşte, cele două bombe uitate printre mormanele de fier vechi ar fi putut provoca o tragedie.

Cele două obiecte - un proiectil de artilerie de calibru 152 de milimetri şi o bombă aruncător de calibru 60 de milimetri au fost descoperite într-un centru de colectare a fierului vechi din Sânmihaiu Almaşului. Poliţistul care le-a descoperit şi-a dat seama de potenţialul distrugător al celor două veritabile bombe şi a anunţat imediat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, Lucian Jacodi, sâmbătă, 3 martie, echipa pirotehnică a instituţiei s-a dus la Sânmihai, a ridicat cele două obiecte explozive şi le-a transportat în condiţii de siguranţă într-un depozit al ISU, unde vor sta până când va fi organizată distrugerea anuală, controlată, în poligon, a tuturor proiectilelor găsite de pompieri.

 ISU Sălaj recomandă tuturor cetăţenilor ca la găsirea unor elemente de muniţie neexplodate să anunţe cel mai apropiat organ de poliţie sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj la numărul de telefon 112, fără a le atinge şi a schimba poziţia acestora.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările