Zalău

articolul anterior articolul urmator

Doar zece maidanezi au fost adoptaţi în acest an de zălăuani. Alţi 259 au fost eutanasiaţi

1
11 Sep 2013 15:25:53
Autor: Olimpia Man
17 câini sunt în acest moment în adăpostul de la Zalău FOTO Arhivă
17 câini sunt în acest moment în adăpostul de la Zalău FOTO Arhivă

Zălăuanii nu par să fie mari iubitori de animale, pentru că de la începutul anului şi până acum doar zece câini prinşi de hingheri au fost salvaţi de la eutanasiere prin adopţie.

Potrivit lui Paul Maghiu, purtătorul de cuvânt al SC CItadin SA, societatea din subordinea Consiliului Local Municipal Zalău care are în structură şi serviciul de ecarisaj, echipele de hingheri au adunat anul acesta de pe străzile din Zalău 279 de câini comunitari. „După ce sunt capturaţi, câinii sunt deparazitaţi – dacă este cazul – iar apoi se aşteaptă patru – cinci zile pentru a putea fi revendicaţi sau adoptaţi. Dacă nu îi cere nimeni, câinii bolnavi sunt eutanasiaţi, în timp ce câinii sănătoşi sunt crotaliaţi, sterilizaţi şi puşi în libertate”, explică el traseul maidanezilor din Zalău. Dintre cei 279 de câini capturaţi anul acesta de hingheri, doar 10 au fost adoptaţi sau revendicaţi. 10 au fost puşi în libertate, după ce au fost crotaliaţi şi sterilizaţi, iar 259 de câini, bolnavi, au fost eutanasiaţi.


Eutanasierea câinilor bolnavi reprezintă o soluţie eficientă şi din punct de vedere economic. Costul eutanasierii, ce include eutanasierea în sine, dar şi transportul şi incinerarea cadavrului, ajunge, în medie, la Zalău, la aproximativ 270 de lei, în timp ce cheltuiala medie cu crotalierea, sterilizarea şi întreţinerea câinilor sănătoşi este de aproximativ 352 de lei.


În adăpostul de pe strada Fabricii sunt în acest moment doar 17 câini, în condiţiile în care acolo au fost amenajate 55 de locuri pentru patrupede. Iubitorii de animale din Zalău care vor să adopte câini de la adăpostul de pe strada Fabricii pot suna zilnic, de luni până vineri, între orele 7.00 – 15.00, la numărul de telefon 0260 – 612837, pentru a afla ce demersuri au de făcut.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Eutanasiati Maidanezii
14.09.2014, 02:24:53

Sa fie eutanasiati toti ca am o sila si o schirba pentru toti maidanezii din romania fara margini ...

+1 (1 vot)
Modifică Setările