Zalău

articolul anterior articolul urmator

Donaţie de carte din partea ambasadorului SUA. "Sunt foarte impresionat de investiţiile pe care comunităţile din România le fac în bibliotecile publice"

0
30 Jan 2018 12:08:44
Autor: Andreea Vilcovschi
Hans Klemm a donat 250 de cărţi Bibliotecii Judeţene FOTO Andreea Vilcovschi
Hans Klemm a donat 250 de cărţi Bibliotecii Judeţene FOTO Andreea Vilcovschi

Volumele de literatură, istorie, politică externă sau geografie vor completa colecţia de carte a Bibliotecii Judeţene Zalău, graţie donaţiei înaltului oficial american.

250 de cărţi în limba engleză fost donate marţi, 30 ianuarie, Bibliotecii Judeţene "Ioniţă Scipione Bădescu" Sălaj de către ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, cu prilejul vizitei făcute în judeţ. Colecţia oferă acces la resurse despre SUA, culturile şi valorile americane.

Cărţile de literatură americană clasică şi contemporană, de politică externă, istoria şi geografia Statelor Unite, lucrări de metodică a predării limbii engleze, materiale pentru perfecţionarea cunoaşterii limbii engleză, continuarea studiilor în SUA, precum şi cărţi  pentru copii şi tineret vor face parte parte din "American Shelf" (Raftul American), amplasat la Secţia Tineri şi Adulţi a Bibliotecii, în incinta Clădirii Transilvania.
"Una dintre priorităţile mele în calitate de ambasador al SUA este să ajut la asigurarea unei mai bune cunoaşteri reciproce a românilor şi americanilor. Iar cărţile sunt principalul instrument de cunoaştere a culturii, istoriei şi civilizaţiei. Gestul aceste este unul de prietenie între SUA şi judeţul Sălaj, municipiul Zalău, însă unul mărunt, având în vedere că vorbim de doar 250 de titluri, pe lângă cele 300.000 de volume existente aici, dar sper să fie de folos oamenilor din comunitate", a precizat ambasadorul, care a primit în mod onorific permisul de cititor cu numărul 100, pentru a marca, astfel, 100 de ani de la Marea Unire.

Acesta a mai spus că donaţia reprezintă o continuare a colaborării dintre Ambasada SUA, companiile americane, reprezentanţi ai unor organizaţii precum Corpul Păcii sau Fundaţia Româno-Americană şi locuitorii Sălajului. "Bibliotecile constituie un portal către comunitate, iar în SUA există o istorie îndelungată a finanţării bibliotecilor, atât din partea statului, cât şi a unor persoane fizice. În călătoriile mele prin România, intru adesea în biblioteci judeţene pentru că sunt parteneri vitali în încercarea noastră de a-i ajuta pe români să cunoască şi să înţeleagă mai bine cultura şi valorile americane. Sunt mereu foarte impresionat de investiţiile pe care comunităţile din România le fac în bibliotecile publice; nu doar în colecţiile de cărţi, care pentru mine sunt mereu surprinzător de mari, nu doar în clădirile care le găzduiesc şi care sunt impresionante, dar mai ales pentru investiţiile pe care bibliotecile judeţene le fac în comunitate", a mai spus Hans Klemm.

În ultimii 15 ani, Biblioteca Judeţeană a derulat o serie de proiecte cu parteneriat american, printre care Sala Internet (2002), Centrul Educaţional pentru Copii şi Tineret (2003), Democraţie şi Drepturile Omului (2003-2004), Dicţionarul Personalităţilor Sălăjene, Campania Antiviolenţă (2006), Biblioteca pentru toţi (2008), Biblionet Sălaj (2008-2012) şi Code Kids (2017).

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, se află în aceste zile la Zalău, la invitaţia reprezentanţilor Comunităţii Evreilor Sălaj Zalău, pentru a participa la ceremonia prilejuită de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocastului.

Hans Klemm, întâmpinat de un grup de elevi la Secţia Copii a Bibliotecii Judeţene

 

Vă mai recomandăm:

Omagiu adus celor 8.000 de evrei sălăjeni ucişi în Holocaust. Ambasadorii Statelor Unite şi Ungariei, prezenţi la ceremonie

"Ce înseamnă să fii om". Instrumentul educaţional digital prin care elevii din Sălaj vor învăţa despre Holocaust

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările