Zalău

articolul anterior articolul urmator

Două corecţii financiare taie peste 30.000 de lei din finanţarea pentru reabilitarea Colegiului API

0
18 Jun 2013 16:03:30
Autor: Olimpia Man
Reprezentanţii municipalităţii spun că lucrările vor fi gata la timp FOTO Olimpia Man
Reprezentanţii municipalităţii spun că lucrările vor fi gata la timp FOTO Olimpia Man

Lucrările de reabilitare a Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău se vor încheia la mijlocul lunii viitoare. Cel puţin asta susţin reprezentanţii Primăriei Municipiului Zalău, care au organizat, azi, o conferinţă de presă pe această temă.

Potrivit managerului de proiect, Maria Brudaşca, valoarea contractului de lucrări, semnat în septembrie 2011, este de 4.302.000 plus TVA. La această sumă se adaugă şi banii alocaţi prin proiect pentru dotări, ce cuprind de la mobilier şi consumabile, la echipamente IT şi soft-uri educaţionale.

Managerul de proiect apreciază că, până în acest moment, sunt executate aproximativ 95 la sută din lucrări, neînregistrându-se, până acum, probleme deosebite în rambursarea banilor aferenţi lucrările executate.

Au fost, însă, şi aici probleme legate de presupuse nereguli la proiect, pentru care s-au aplicat dăuă corecţii. Prima a fost aplicată la actul adiţional nr.2 la contract şi reprezintă o diminuare cu 25 la sută, constând în 29.000 de lei plus TVA, a valorii iniţiale. Primarul Radu Căpîlnaşiu a explicat că motivul invocat de Autoritatea de Management este aplicarea procedurii de negociere directă, fără anunţ prealabil, pentru remedierea unei probleme apărute la fundarea corpului de legătură.

Cea de-a doua corecţie, în cuantum de 1.400 de lei, a fost aplicată contractului de audit, pentru că s-a cerut auditorului să aibă experienţă în domeniul proiectelor cu finanţare europeană.

 Citeşte şi Reabilitarea picturii murale din fosta sală de bal a oraşului, "bijuteria" Clădirii Transilvania, intră în prelungiri

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările