Zalău

articolul anterior articolul urmator

Două fetiţe născute de Revelion în Sălaj. Primul bebeluş venit pe lume, reanimat la naştere

0
1 Jan 2021 14:47:51
Autor: Andreea Vilcovschi
Fetiţa a venit pe lume în noaptea dintre ani FOTO Salvati Copiii Romania
Fetiţa a venit pe lume în noaptea dintre ani FOTO Salvati Copiii Romania

Doi bebeluşi au venit pe lume în noaptea dintre ani, în Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău. Ambii sunt fetiţe.

În noaptea de Revelion, în Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău, s-au născut doi bebeluşi, ambii fetiţe. Prima a venit pe lume prin naştere naturală, la ora 0.53, şi a cântărit 3.120 de grame.
Naşterea a fost una cu probleme, micuţa necesitând manevre de reanimare. Bebeluşul a avut scor Apgar 6 la venirea pe lume, cinci minute mai târziu nota să crească la 8.

Potrivit neonatologilor, scorul Apgar evaluează adaptarea la viaţă în primul minut, apoi la cinci minute, iar, dacă este necesar, la 10 şi la 20 de minute. Criteriile în baza cărora se acordă sunt respiraţia, frecvenţa cardiacă, culoarea pielii, reactivitatea la stimuli şi tonusul muscular. Pentru fiecare se acordă între 0 şi 2 puncte, cumulat rezultând note între 0 şi 10 puncte.

Potrivit superstiţiilor, copiii născuţi în noaptea dintre ani vor avea noroc în viaţă, vor fi protejaţi de elementele malefice şi feriţi de înec.

Mai puteţi citi:

Medic specialist: „60 de secunde bine dozate pot face diferenţa între viaţă şi moarte“

 

Mituri şi adevăruri despre alăptare. Cât de mult contează mărimea sânilor şi care este poziţia ideală a bebeluşului la sân

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările